Sanayici Özbaş: Kayseri ve Gaziantep’i görünce İzmir’den utanıyorum

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından düzenlenen ve şehrin ekonomisine 14 milyon liralık kaynak kazandıracak teknolojik...

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından düzenlenen ve şehrin ekonomisine 14 milyon liralık kaynak kazandıracak teknolojik üretim ve yenilik programınının tanıtımına, İzmir tartışması damgasını vurdu. “2008 Yılı KOBİ Mali Destek Programı Yararlanıcısı Olarak Deneyimlerin Paylaşımı” başlıklı sunumda konuşan Özçe Demirçelik sahibi Ali Özbaş’ın, “Kayseri, Gaziantep gibi şehirleri gördükçe İzmirli sanayici olarak utanıyorum.” sözü, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tepkisini çekti. Kocaoğlu, İzmir’i küçümseme, yerin dibine batırma gibi bir anlayış olduğunu belirterek, “Bu negatif duruş ve konuşmalar İzmir’in moralini bozuyor.” dedi.
İstekli KOBİ’lerin 25 Kasım 2011 saat 17.00’ye kadar başvuracağı Teknolojik Üretim ve Yenilik Mali Destek Programı'nın tanıtımında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmirli işadamı Özbaş’a verdiği cevapta insanların ve milletlerin hayatında tekdüzelik olmadığını, inişler çıkışlar bulunduğunu söyledi: “Hepimizin bildiği gibi İzmir, 30 senenin 20-25'ini durağanlık içinde geçirmiştir. Acınacak, elinin tersiyle itilecek bir kent değildir.” Bir gazetede 10 gün önce yayımlanan bir istatistiğe göre merkez bütçeye 16,5 milyar liralık katkı sağlayan Ege Bölgesi’ndeki Denizli, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın ve Muğla gibi sekiz vilayetin katkısının 3 milyar civarında, İzmir’inse 13 milyar liranın üzerinde olduğunu vurgulayarak, “Merkez bütçeden sekizi birlikte verdiklerinden daha fazla almışlar. İzmir ise 13,5 milyar lira vermiş, 3 milyar lira almış.” şeklinde konuştu. Bir masaya oturan birkaç kişi yarım saatte hep kötü şeylerden bahsetse kimsenin iş yapmak için elinin kolunun kalkmayacağını söyleyen Kocaoğlu, "İzmir’in yaşam standartı, eğitimi, insana bakışı bir numaradır. Bunu sağlayan,4 milyon hemşehrimizdir. İzmir’de yaşamaktan ve üretmek çok büyük bir onur. Bu tasarımı da teknoparkı da yaparız, yeter ki hayata pozitif bakalım." dedi.
Teknolojik Üretim ve Yenilik Mali Destek Programı, anahtar sektörlerde ar-ge ve yenilik kapasitesinin arttırılması, ileri teknolojilerin geliştirilmesi olarak belirlendi. İleri teknolojiler kapsamında bilgi ve iletişim, biyoteknoloji ve genetik, malzeme, nanoteknoloji, tasarım, mekatronik, enerji ve çevre yer alıyor. İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, bugüne kadar 328 projeye toplam 71 milyon lira kaynak aktarıldığını, başvuru sahiplerinin eş finansmanlarıyla birlikte 138 milyon liranın ekonomiye kazandırıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz