Sanayici üretimi aksatmıyor

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici, tüm olumsuzluklara rağmen üretim yapmaya inat ettiklerini söyledi. Ekici yaptığı açıklamada, ekonomik krize rağmen OSB'de kapalı fabrikaları bulunmadığını ifade ederek, "İhracatımız 220 milyon doları bularak, yüzde 17'lik artış gösterdi. Geçtiğimiz ay, 105 milyon kilovat saat enerji tüketimiyle rekor kırmamıza rağmen, son yaşanan olaylar ve siyasi belirsizliklerden dolayı Haziran ayında enerji tüketimimiz 79 milyon kilovat saate düştü. Tüm olumsuzluklara inat üretim yapmaya, istihdam sağlamaya ve ihracata önem vermeye devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Dövizdeki artışın 6 ay önceki senaryodan farklı olmadığını kaydeden Ekici konuşmasına şöyle devam etti:

"2001 yılı Kasım ayı sonunda dolar, 1 milyon 685 bine çıkmıştı. Şubat ayının ilk haftasında 1 milyon 675 bine indi. Parasını dövize ve repoya yatıranlar yaklaşık yüzde 44 kar etti. 1 milyon 300 binin altına düşen döviz, bugün 1 milyon 650 bin civarında. Bunu yapanlar Türkiye'de sayıları 3-5 bini geçmeyen bir azınlıktır. Bu azınlık, ülke ekonomisinin kaderiyle oynuyor. Ekonomiyi yönetenler de bu kişiler karşısında aciz kalıyor."

OSB Başkanı Akif Ekici, ülkede güven ortamı sağlanmadan ekonominin ve üretimin düzelmesini beklemenin yanlış olduğunu belirterek, "Siyasi Partiler Yasası ve seçim sistemi değişmemişse, değişmeye yönelik bir çaba sarf edilmiyorsa erken veya zamanında yapılacak bir seçim hiçbir anlam ifade etmez. Halk yine kendi temsilcisini seçemeyecek, Ankara'da oturan 5-6 parti liderinin baskısı altında onların bize dikte ettikleri şekilde oy kullanmaya devam edeceğiz. Ankara'da hazırlanan listeyi tasdik etmeyi sürdüreceğiz. Bu içler acısı bir durum. Yarın bu sistem üzerinde değişiklik yapılmazsa, seçimin erken veya zamanında yapılması hiç de önemli değil. Yararlı olmayacak bir seçimin hiç anlamı yok" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam