Sanayiciler, birlikte yürürlüğe girmesini istiyor

NEVŞEHİR (İHA) - Kamuoyunda 'İş Güvencesi Kanunu' olarak bilinen 4773 sayılı kanunun yürürlüğe gireceği 15 Mart 2003 tarihinde 'İş Kanunu Tasarısı'nın da yasalaşması gerektiğini savunan NTSO Başkan Vekili Bekir Paslanmaz, aksi takdirde bunun tarihi bir hata olacağını bildirdi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bekir Paslanmaz yaptığı açıklamada, 2003 yılında yürürlüğe girecek 'İş Güvencesi Yasası'nın 1475 sayılı İş Kanunu'nun bütünü ile değerlendirilmeyip, mevcut kanuna eklemeler yapılması ile getirildiğini ifade etti. İş Güvencesi Yasası'nın tek başına yürürlüğe girmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Paslanmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Temeli 1936 tarihine dayanan İş Kanunu'nun; günün şartlarına uygun, esneklik ve çağdaş çalışma koşullarını içeren, mükerrerlikten arındırılmış bir yapıya kavuşturulmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal diyalog ve uzlaşma sonucu imzalanan protokol ve ona dayanılarak hazırlanan İş Kanunu Tasarısı en kısa sürede yasalaştırılmalı ve İş Güvencesi ile eş zamanlı uygulamaya koyulmalıdır. İş Güvencesi Yasası'nın Mart 2003' de tek başına yürürlüğe girmesinin, ülkemiz çalışma barışı için tarihi bir hata olacaktır. Bu hatanın bir felakete dönüşmemesi için Bilim Komisyonumuzca hazırlanan İş Kanunu Tasarısı'nın en geç İş Güvencesi Yasası'nın yürürlük tarihi olan 15 Mart 2003'e kadar yasalaşarak yürürlüğe girmesi bir zorunluluktur. Türkiye'nin tıkanmış iç ve dış yatırımlarının önünün açılması, üretimin artırılması, işsizliğin önlenmesi ve sosyal uzlaşının sağlanması yönleriyle büyük katkılar sağlayacak olan İş Kanunu Tasarısı'nın, biran önce yasalaşması için tüm siyasi partilerin üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir."

Reklam
Reklam