Sanayicilerden Elektrik Ve Doğalgaz Zammına Tepki

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, elektriğe yüzde 8.7, doğalgaza yüzde 18.7 oranında yapılan...

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, elektriğe yüzde 8.7, doğalgaza yüzde 18.7 oranında yapılan zamdan sanayicilerin olumsuz etkileneceğini belirterek, "Yapılan son zamlar, üretimde maliyetleri artıracak, rekabet gücünü düşürecek, sanayici üretemez ve satamaz hale getirecek" dedi.

Sürenkök, sanayinin en önemli girdilerini oluşturan elektrik ve doğalgaza yapılan zammın maliyetleri doğrudan artıracağını ve üretimi derinden etkileyeceğini söyledi. Yeni Türk Ticaret Kanunu ve TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ile sanayicilerin üzerine ağır yükler getirildiğini belirten Sürenkök, "Sanayicinin, artan maliyetler ve rekabetçiliğini kaybettiği ortamda yapılan bu zammı kaldırması mümkün değildir. Bu nedenle hem sanayiciyi, dolayısıyla ekonomiyi sıkıntıya sokacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünya pazarlarında ciddi daralma süreci yaşandığını ve rekabetin acımasızlaştığını vurgulayan Sürenkök, dünyadaki rakipleriyle eşit şartlarda rekabet etmesi gereken Türk sanayicisinin bir yandan yüksek maliyetlerle uğraşırken, diğer yandan sürekli artan enerji fiyatları ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, enerji zamlarının önümüzdeki süreçte ihracat yapan sanayicilerin dış ticaret hedeflerini şaşırtacağını bildirdi. Sürenkök, sanayicinin üretimde ve ihracatta üzerine düşen görevi yerine getirebilmesi için rekabet ettiği ülkelerin düzeyine getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz