Sanayicilere ‘sigorta Şirketleri Neden Teminat Vermiyor’ Konferansı

Gaziantep Ticaret Odası ve Sigorta Acenteleri Derneği işbirliğiyle ‘Sigorta Şirketleri Bazı İş Kollarına Neden Teminat...

Gaziantep Ticaret Odası ve Sigorta Acenteleri Derneği işbirliğiyle ‘Sigorta Şirketleri Bazı İş Kollarına Neden Teminat Vermiyor’ isimli konferansı yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Aydınçelebi başkanlığında konferansın açılış konuşması yapan Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Sami Akay, iş adamlarına sigorta işlemlerini anlattı. kay, “Bildiğiniz gibi sigorta şirketleri son aylarda bazı iş kollarında faaliyet gösteren işletmelere teminat vermiyor. Bu uygulama ise gittikçe yaygınlaşmakta, özellikle büyük sanayi işletmelerine teminat bulmakta zorlanmaktayız. Bu durum kabul edilemez. Daha düne kadar en düşük primle işi almaya çalışan sigorta şirketleri neden şimdi aynı işle ilgilenmeyip teminat vermekten kaçınıyorlar. En düşük primle işi alan sigorta şirketleri, risklerin üzerinde tuttular ve risk ellerinde patladı. Bir yıl dolmadan ardı sıra hasarların teminatında zorlandılar” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Kodlar da, işyerlerinde çıkabilecek yangında alınabilecek tedbirler hakkında bilgiler verdi. Kodlar, “Son beş yıllık yangın istatistiğine baktığımızda ev, işyeri, fabrika, resmi daire gibi yerlerin yangın istatistiğine baktığımızda 2007 yılı ile 2011 yılı içerisinde yangınlarda bir artış gözleniyor. Fabrika yangınlarına baktığımızda 2007 yılı ile 2011 yılını karşılaştırırsak verilen eğitimlerin karşılığı olarak görüyoruz. Fabrika yangınlarında önemli bir azalış var” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: