Sanayicinin ara eleman sıkıntısı bitecek

BURSA (ANKA)- Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nce (MODSİAD) sanayicinin ara elaman sıkıntısına son vermek amacıyla eğitim projesi başlattı. Dernek Başkanı Mustafa Yedikardeş, sanayicileri ve sivil toplum örgütlerini projeye destek vermeye çağırdı.

Bursa'da yapılan MODSİAD'ın aylık toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Uludağ İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri İbrahim Okur, İnegöl Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Hamdi İdil ve MODSİAD'lı sanayiciler katıldı. MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, sanayicinin, mesleki eğitim almış ara elamana ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Her sanayici ve dernekler kendi sektöründe, faaliyet gösterdiği alanda bu misyonu üstlenmeli. Diğer sivil toplum örgütlerinden bizimle birlikte Türkiye'ye hizmet yarışına katılmak isteyen varsa, kapımız sonuna kadar açık" dedi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, amaçlarının sanayici ve işadamlarına eğitimli elemanlar yetiştirmek olduğunu kaydederek, "MODSİAD'ın başlattığı eğitime destek projesinin il milli eğitim müdürlüğü olarak arkasındayız. Bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Çünkü sanayimizin gelişmesi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanması için eğitimli ara elemana ihtiyaç vardır bu ve bu tür projeler Türkiye ekonomisinin kalkınmasında önemli roller oynayacaktır" diye konuştu.