Sanayide artış, yüzleri güldürdü

ADANA (İHA) - Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD), Adana Şube Başkanı avukat Mehmet Akgün, "Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 12.4 büyümesi iş çevrelerinde olumlu karşılandı" dedi.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Av. Mehmet Akgün, şu an için sanayici ve yatırımcımıza düşen görev yatırımlarını ve işletmelerini daha da verimli çalıştırıp, kapasitelerini artırmaları olduğunu belirterek, "Bununla beraber parasını Hazine bonosu ve tahvilde değerlendiren insanların artık sanayiye yatırım yaparak ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaları gerekmektedir. Sanayideki üretim artışı ve büyüme yatırımlarla kalıcı olabilir. Bu sebeple hükümetin sanayiciye destek olacak çalışmalara hız vermesi, vergileri yeniden düzenlemesi ve teşviklerin işletilebilir hale getirilmesi gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Teşvik bölgeleri yasası ile ortaya çıkan haksızlığın ortadan kaldırılması, ülkede topyekün bir kalkınma sağlanması gerektiğini belirten Akgün, "Türkiye dış politikada önemli bir dönenmece girmektedir. Bu önemli dönemde hükümet yatırımcının önündeki bürokratik engelleri bir an önce kaldırarak ülkemizin güçlü bir ekonomi ile yüzünün akı ile bu dönemeçten geçmesini sağlamalıdır" dedi.