Sanayide Cirolar Yıllık Yüzde 22.1 Arttı

- Sanayi ciro endeksi, Haziran'da aylık bazda gerilerken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.1 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine

- Sanayi ciro endeksi, Haziran'da aylık bazda gerilerken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.1 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, sanayi ciro endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1.2 azaldı. Bu dönemde, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2.3 artarken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.3 azaldı.
Buna karşılık, sanayi ciro endeksi yüzde 22,1 arttığı yıllık bazda ise madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 9.0 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 22.5 yükseldi.
Aylık bazda en fazla azalış yüzde 10.4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri üretiminde gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 7.3 ile tütün ürünleri ve yüzde 4.2 ile gıda ürünleri üretimi izledi.
Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 22.9 ile diğer ulaşım araçlarının üretiminde gerçekleşti. Bu artışı yüzde 10.8 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı ve yüzde 2.7 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin üretimi izledi.
Yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi yüzde 2.3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre de yüzde 25.8 arttı. (Grafik - Tablo)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: