"Sanayide Enerji Verimliliği" Paneli

Eskişehir Valiliği, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Makine Mühendisleri Odası (EMO) işbirliğiyle "Sanayide Enerji Verimliliği" paneli düzenlendi.

Eskişehir Valiliği, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Makine Mühendisleri Odası (EMO) işbirliğiyle "Sanayide Enerji Verimliliği" paneli düzenlendi.

ESO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Enerji Verimliliği Strateji Belgesi 2012-2023 çalışmaları" kapsamında Eskişehir'de yapılacak çalışmaların yol haritasının oluşturulması amacıyla ESO Toplantı Salonu'nda panel düzenlendi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, açılışta yaptığı konuşmada, enerji verimliliği konusunda Eskişehir'de yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini ve üç alanda çalışmalar yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Üretimde girdi maliyetlerini düşürmek zorundayız. Bu alandaki maliyeti azaltarak pahalı kullanmayı bırakmalıyız. Tasarruf ederek enerji yoğunluğunu düşürmeliyiz. Biz Valilik olarak maliyeti düşürmek için yapılacak her türlü çalışmaya ve işbirliğine hazırız."

ESO Başkanı Savaş Özaydemir de sanayide enerjinin yüzde 60 oranında kullanıldığını bildirdi.

Bu durumun azaltılmaması durumunda global rekabettin zor durumda kalacağını belirten Özaydemir, şunları ifade etti:

"Enerji pahalı diye fabrikalarımızı kapatmayacağız. Ancak verimlilik içim çalışmalar gerçekleştireceğiz. Enerji nasıl daha verimli kullanırız bunun arayışı ve çalışması içinde olmak zorundayız. Yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok yönelmemiz gerekiyor."

Açılış konuşmalarının ardından panelde, "Enerjinin Geleceği", "Karbon Ayak İzi", "Elektrikli Makinelerde Enerji Verimliliği" konularında bilgiler verildi.

Ayrıca, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmalar da sunum yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: