Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, sanayide son 12 yılda emek verimliliği artışının yüzde 70 olmasına rağmen çalışanların reel ücretlerinin yüzde 12.5 oranında gerilediğini ifade etti.
MMO, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana şubeleri ile Çukurova Üniversitesi Makina Alet Cihaz Tasarım-İmalat Araştırma ve Uygulama Merkezi (MACTİMARUM) tarafından düzenlenen 'Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi' Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.
Seminerde konuşan MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, bir işin insan ile makina arasında paylaştırılması olarak da tanımlanabilen ve yaşamın her alanına giren otomasyonun, bu ilişkiyi fabrikalara, atölyelere, binalara, tesislere kadar soktuğunu söyledi. Yirminci yüzyılda sanayi ile ilgili en önemli teknolojik gelişmelerinin başında, imalat yöntemlerinin otomatikleşmesi ve buna bağlı olarak gelişen robot teknolojilerinin geldiğini belirten Başkan Atıcı, üretimin otomatikleştirilmesi, makineleştirilmesi, süreçlerinin kusursuz yönetiminin bütünüyle mühendislik bilgi ve deneyimi ile ilişkili olduğunu aktardı. Başkan Atıcı, üretim süreçlerinde otomasyon olanaklarının daha geniş alanlarda uygulanması ve insan gücünün bu sistemlerin kontrolüne yöneltildiği günümüzde, sanayileşme ile büyüme, kalkınma, gelir dağılımı, istihdam, refah ve verimlilik arasındaki bağların koptuğunu belirtti.
MACTİMARUM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Deniz Akçalı da ileri teknolojinin odak noktalarından olan otomasyon alanında düzenlenen seminer yoluyla sanayi, üniversite ve oda topluluklarının buluşturulmasını, bilgi birikimlerinin genişletilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Deniz Akçalı, "Bu yılki temamımız, çevre sorunlarının aşılmasında otomasyon çözümlerinin yanı sıra enerjinin ölçümü ve verimliliğinde otomasyon, kablosuz haberleşmenin temelleri, özel yazılımların otomosyonda değerlendirilmesi, makine güvenliğinde otomasyon kavramları, başlıklarıyla birlikte akış ve seviye ölçüm ile denetimi gibi konuları da içermektedir." dedi.
Prof. Dr. Akçalı, teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde insan gücünün eğitimi ve sürekliliğinin, toplumların gelişme kaydetmeleri için olmazsa olmaz koşullardanolduğunu ifade etti.
İki gün süren sergi ve seminerde, farklı alanlarda konusunda deneyimli uzmanlar bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Seminer ve Serginin açılışına Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, sanayici ve oda temsilcileri katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz