Sanayilerde Kömür Kullanımı Yasaklanıyor

Konya'da döküm tesislerinde eski teknoloji ile çalışan üretim ve filtre teknolojilerinin yenilenmesi, üretim ve ısınma amaçlı kömür kullanımının sonlandırılması kararı alındı.

Konya'da döküm tesislerinde eski teknoloji ile çalışan üretim ve filtre teknolojilerinin yenilenmesi, üretim ve ısınma amaçlı kömür kullanımının sonlandırılması kararı alındı. Konya Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, kentteki hava kirliliği kontrolü, kirlilik önleme ve hava kalitesinin iyileştirilmesi çalışmalarının kapsamlı olarak yürütülmekte olduğu belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Enstitüsü, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıllık çalışması sonunda 2012'de hava kalitesinin iyişleştirilmesine yönelik eylem planının hazırlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Büyükşehirlerde Hava Kalitesinin Değerlendirilmesi Projesi ile Konya Hava Kalitesi detaylı bir şekilde çalışılmıştır. Tüm olumlu ve olumsuz senaryo değerlendirmeleriyle 2012-2019 yıllarını kapsayan, geniş kapsamlı hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik eylem planları hazırlanmıştır. Bu kapsamda, 2013/02 sayılı ilimiz Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile uygulamaları başlatılan, Konya Temiz Hava Eylem Planları içerisinde 'Döküm tesislerinde eski teknoloji ile çalışan işletmelerin üretim ve filtre teknolojilerini yenilemeleriyle üretim ve ısınma amaçlı kömür kullanımının sonlandırılması' kararı alınmış olup, bu kararın son uygulama tarihi 31 Mayıs 2014 olarak belirlenmiştir. İşletmelerdeki değişikliklerin bu tarihten önce tamamlanması gerekmektedir. Aksi taktirde, 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde yasal işlem uygulanacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: