Sancak Cateringe genel müdür

İSTANBUL (İHA) - Türkiye'de Havayolu şirketlerine ikram hizmeti veren lider kuruluşlardan LSG Sky Chefs Sancak Catering Şirketi Genel Müdürlüğü'ne Arne Bürck getirildi.

Sefaköy'deki Sancak Catering Genel Müdürlük binasında basınla tanışma toplantısı düzenleyen Bürck yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir numara olmak için yola çıktıklarını söyledi. Havayolu şirketlerinin dışındaki firmalara da ikram hizmeti vermeyi planladıklarını belirten Bürck, "Catering her geçen gün daha önem kazanıyor. İnsanlar masrafları kısmak istiyorlar. Otellere bile servisi düşünebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Alman havayolları Lufthansa'nın Avrupa'daki 56 tesisini kapsayana değerlendirmede Türkiye'de bulunan 3 tesisin ilk 5'e girmeyi başardığına dikkat çeken Bürck, "Bu bizim için büyük onur. Çünkü bu başarının devamını getirmeliyiz. Üst sıralardan aşağılara düşmemeliyiz. Şu an Türkiye pazarındaki payımız yüzde 30 - 35 civarında. Bunu daha da geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Bürck, bir gazetecinin 11 Eylül sonrası havacılık sektöründe meydana gelen krizden nasıl etkilenildiği şeklinde bir soruya, "Saldırıdan sonra şirketin bütçesinde kısıtlamalar yapıldı. Ancak saldırıların etkisi düşündüğümüzde kriz daha çabuk atlatıldı. Dünya genelinde ciromuzda azalma meydana geldi ancak Türkiye'de pek bir etkisi olduğu söylenemez" karşılığını verdi.

Türkiye'de Catering şirketleri arasında bir diğer lider kuruluş Gate Gourment'in de dünya pazarında büyük kayba uğradığını hatırlatan Bürck, "Gate Gourment'in Türkiye'de güçlü olması THY'nin ikramını yapmaları. Aralarında 4.5 yıllık bir anlaşma daha var. Ondan sonra kartlar tekrar ele alınacak. Ancak Gate Gourment ile aramızda sözlü anlaşma var. Onlar bizim müşterilerimize dokunmazsa, bizde onların müşterilerini dokunmayız. Aramızda tatlı bir rekabet var" diye konuştu.

Reklam
Reklam