Sancak, “türk Doktorları Tüm Dünyanın Yardımına Koşuyor”

Aydın Sağlıkçılar Derneği (AYSADER), Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın’da görev yapan...

Aydın Sağlıkçılar Derneği (AYSADER), Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın’da görev yapan diş hekimlerinin haftasını kutladı.

Etkinlikte konuşan AYSEDER üyesi Aydın Diş Hastanesi Başhekimi Ersin Sancak, dernekler aracılığıyla Türk doktorların dünyanın her köşesine yardım için koşuşturduğunu söyledi. Toplantıya katılanlara Türk doktorlarının yurt dışında yaptığı sağlık çalışmalarını anlatan Ersin Sancak, yapılanların dernekler sayesinde olduğunu belirtti. Türk doktorlarının özveri ile hizmet ettiğini belirerek, “Ülkemizin 2000’li yıllarda Adriyatik’ten Çin Seddi’ne diyerek başlattığımız açılıma paralel olarak ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek sağlık çalışanları bölge illerinde dernekleşme çalışmalarımız yapıyoruz. ESAFED organizasyonu ve TİKA’nın destekleri ile gerçekleştirilen yurtdışı projelerde tıbbi malzeme ve ilaç yardımı yanında on binlerce kişi sağlık taramalarından geçirilmiş gerekli ameliyat ve müdahaleler yapılmıştır. Sağlıkla ilgili her türlü bilimsel çalışma, toplantı, etkinlik ve organizasyon düzenlemek, katılmak, desteklemektedir. Tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile ortak projeler yapmaktayız. Toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek ve bu alanda her türlü faaliyet ve çalışmada bulunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Aydın’daki sağlık çalışanlarının tüm sorunlarıyla bire bir ilgilenme sözü veren Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mehmet Özkan da, Aydın’da sağlıkçıların ve sağlık hizmeti alanların çok iyi şartlarda olduklarını dile getirdi.

Toplantıya katılan sağlıkçılara hipnoz ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Olcay İlber Aydemir, diş hekimlerinin korkan hastalarının korkularını hipnozla yenebileceklerini belirtti. Hipnoz ve uygulama alanları, amaçları ve sonuçlarını dernek üyeleriyle paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: