Sancaktepe Satranç Turnuvası

4. Geleneksel Sancaktepe Satranç Turnuvası sona erdi

Geleneksel "Sancaktepe Gelişimin Merkezi, Satranç Turnuvası"nın dördüncüsü yapıldı. Sancaktepe ilçesindeki okullarının katıldığı turnuvada, milli sporcuların Körleme ve Yıldırım gösterisi bir hayli ilgi çekici oldu.

Ev sahipliğini ve sponsorluğunu Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı Sancaktepe İlçesi Okullar arası 4. Satranç Turnuvası sona erdi. Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle "Okullar Arası Satranç Turnuvası” Samandıra Kültür Merkezi’nde 25-26 Nisan tarihlerinde yapıldı.

Reklam
Reklam

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Eğitimde satrancın önemine değinerek, satrancın öğrenci gelişimine yapmış olduğu katkılardan bahsetti. Erdem, “Satranç, yeni eğitim anlayışındaki çoklu zekâ kavramına uygun olarak çocuğun gelişimine olumlu katkı yapıyor. Seçmeli ders olarak okullarımızda okutulmaya başlanan dersin zeka gelişimine katkısının olduğu bilinmektedir. Satranç öğrenme hızlıdır, eğlencelidir, destekleyicidir. Bu açıdan satrancın etkin öğrenmede önemli bir araç olduğu söylenebilir. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz, çocuklarımızın geleceğini önemsiyorsak satranç ile onları tanıştırmalıyız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: