Sancaktepe’de Sarıkamış Şehitleri anıldı

Sancaktepe’de, Sarıkamış Şehitleri anma programı gerçekleştirildi.

Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla, Sarıkamış Şehitleri, ölümlerinin 98’inci yılında anıldı. Programda, Sarıkamış Harekâtını anlatan 20 dakikalık belgesel gösterimi yapıldı. Belgeselin ardından, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ersin Hakan bir konuşma yaptı.“Sarıkamışa Varamadan” adlı albümünden bir çalışmasını seslendiren halk müziği sanatçısı Recep Ergül, Sarıkamış Şehitlerini anma programını geleneksel hale getirdiği için Sancaktepe Belediyesi’ne teşekkür etti. Gecede, Türkçe,Kürtçe,Çerkezçe,Lazca,Gürcüce ve Arapça ağıtlar seslendirildi.

Reklam
Reklam

Sarıkamış harekâtında donarak vefat eden 90 bin şehitin anıldığı programda bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem “Bundan yaklaşık bir asır önce bu millet, bu vatan, bu bayrak için Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından gelip canlarını feda eden kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha minnet, şükran ve dualarla anıyoruz” dedi.

Sarıkamış harekatının anlatıldığı fotoğraf sergisi de davetlilerin ilgisini çeken ayrı bir köşe oldu. Programa gelen davetlilere, Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlatılan Sarıkamış harekatının anlatıldığı kitapçık dağıtılırken, davetliler program sonunda kırmızı beyaz karanfillerle yolcu edildi.

Tevfik Erk / Sancaktepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: