Sancaktepe’de Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi açıldı

Sancaktepe Merve mahallesinde yapılan Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleşti.

Merve Mahallesi’nde 9.000 metrekarelik alanda 2 bina şeklinde hizmet verecek olan ve içerisinde Edebiyat, Müzik, Spor, Evliya Çelebi Gezi vb. 18 kulübü barındıracak olan, bu kulüplere bağlı 38 farklı branşta ücretsiz eğitim verecek bölümlerden oluşan Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nin açılışı Sancaktepe’de büyük bir katılımla gerçekleşti.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk, İdris Güllüce,Bilal Macit ve Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İl Gençlik Kollara Başkanı Gıyaseddin Gergin,AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak,İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mazlum Der Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, Hamidiye A.Ş. Genel Müdürü Kenan Kılıç , Şehit Furkan Doğan’ın babası Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Doğan, Meclis Üyeleri,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Program Hafız Ahmet Doğan’ın okuduğu Kuran Tilavetinin ardından Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Genç Gelecek Tiyatro Kulübü öğrencilerinin şiir okuması ile devam eden program, İstanbul Mehter Takımısın gösteri ile devam etti.

Protokol konuşmalarına geçildiğinde Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı konuşmada Gençlik Merkezi’ne, bağımsızlık mücadelesi veren bir millete, insani yardım götürmek amacı ile yola çıkan Mavi Marmara gemisinde şehit düşmüş Furkan Doğan isminin verildiğini belirtti. Başkan İsmail Erdem: “Hepimizin ve bilhassa gençlerin, onun vatan sevgisi, iman aşkı, bağımsızlık inancı ve mücadele azminden öğreneceğiniz çok şey var. Atalarımızdan devraldığımız, yaşatmaya ve geliştirmeye çalıştığımız bu medeniyeti, ebediyete gençlerle taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Şehit Furkan Doğan’ın babası Prof. Dr. Ahmet Doğan, Furkan’ın manevi kimliğini gençlerin yaşatacağına inancının tam olduğunu belirterek böyle bir merkeze Furkan’ın adının verilmesinin kendisi ve ailesi için onur vesilesi olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonuna doğru gözleri dolan Doğan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldım ise, duygulu ve anlamlı bir günde olunduğunu belirerek, Furkan’ın şehit olduğu gemide Mısır’da şehit edilen Esma’nın Babası Muhammed Biltaci’ninde olduğunu belirtti. Esma’nın da ismini bir merkeze verilerek yaşatılmasını istedi.

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan da yaptığı konuşmada biz bizi yapan değerlerin manevi değerler olduğunu ifade ederek, bu değerlerin başında kültürel değerlerin yer aldığını belirtti. Özcan, büyük ve köklü bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzu söyleyerek, Osmanlı, Selçuklu ve Türkiye Cumhuriyeti bu kültürel mirası büyük bir titizlikle taşıdığını ifade etti.

İstanbul Milletvekili İdris Güllüce ise, Bahtiyar Vahapzade’nin şiirinde bir alıntı ile “ otların bile kendi kökü üzerinde bittiği’ belirterek günümüzde gününü gün eden geçliğin yanı sıra geleceğimiz güvenle teslim edeceğimiz bir gençliğin var olduğunu vurgusunda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın değişik yerlerinde zulüm ve haksızlıkların yaşandığı bir zamanda gençler için önemli bir hizmet merkezine Furkan Doğan isminin verilmesinin önemine dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye ve Mısırda yaşananlarla ilgili üzüntüsünü dile getirerek: 'Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair iddiadan öte somut bir gerçeklik var. Bu gerçeklik karşısında bizim gerçek bir tavır koymamız şart. İnsan olmanın getirdiği yükümlülüğü hepimizin yerine getirmesi gerekir' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Allah’a ve Tarihe hesap vereceğiz”

Birleşmiş Milletlerin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ndeki haklar ve özgürlükler bağlamında Suriye’de ve Mısır'da yaşananlara fazla ses çıkarmadığını belirterek insanı ve onurunu yüceltmek anlamındaki beyannameye imza atmalarına rağmen sessiz kaldığını söyledi. Bozdağ: “BM Güvenlik Konseyi ve Avrupa omuzlarına yüklenen sorumluluğu yerine getirmedi maalesef. Suriye'de yaşanan bu trajediye insanlık suçuna karşı sessiz kalmak çok büyük bir yanlıştır, tarih bunları yazacaktır' dedi. Bozdağ, Türkiye’nin yaşan bu olaylara karşı insanlıktan yana tavrını koyarak; “Kapımıza kadar gelen ve oralarda bizden imdat bekleyenlerin yanında olduk. Bu insani ve vicdani tavırdır” dedi. Bakan Bozdağ, böyle yapılmasının doğru ve anlamlı olduğunu belirterek : ”Allah’a ve tarihe hesap vereceğiz” dedi.

“21. yüzyılda ilkesel bir bakış ortaya konamadı”

Bozdağ, dünyada 21. yüzyılda ilkesel bir bakış ortaya konamadığını belirterek: “Buradan soruyorum İnsan Hakları Sözleşmesi ve Birlemiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi öldürülenler Müslüman olduğu zaman insan hakları ihlal edilmiyor mu? Sözleşme hükümlerinin ihlal edilmesi için öldürülenlerin gayri Müslim olması mı gerekiyor. Mısır ve Suriye’de öldürülenler kimyasal silah kullanılarak öldürülenler gayri Müslim olsaydı Birleşmiş Milletler biraz daha inceleyelim, biraz daha araştıralım diyecekler miydi?”şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Reklam
Reklam

Bakan Bozdağ, merkezi hükümet olarak gençlere yönelik büyük yatırımlar yapıldığı ifade ederek, geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlere kültürel anlamda değerlerimizi aktarmak zorunda olduğumuzu belirtti. Bozdağ: “İnanıyorum ki, açılışını yaptığımız bu merkezde, gençler vatan, millet ve iman aşkı ile yetişecektir” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem , Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a plaket ve çiçek verdi. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve protokol, Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nin açılışını yaparak merkez binayı gezdiler.

Tevfik Erk / İstanbul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz