Sancaktepeli Malatyalılar sessizliğini bozdu

Sancaktepe ilçesinde yaşayan Malatyalılar dernek kurdu.

Sancaktepe ilçe olduğundan beri bir türlü bir araya gelemeyen Malatya’lılar, Sancaktepeli Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında buluşma kararı aldı.

Başkanlığını Erkan Burak Erol’un üstlendiği Sancaktepeli Malatyalılar Derneği’nin Yönetim Kurulu Hacı Toktay, Aydın Altan, Yalçın Altuntaş, İlhan Çakır, Yılmaz Çakır, Yasin Güneş, Cevdet Fırat,Ramazan Aktaş ve Ali Rıza Öztürk’ten oluşuyor.

Sancaktepeli Malatyalılar Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Burak Erol, “ Dernek olarak, Sancaktepe’de yaşayan Malatyalılar olarak bir arada olmayı, birlik olmayı, birbirimize destek ve yardımcı olmayı amaç edindik” dedi.

Reklam
Reklam

Malatya Kültürünün, tarihinin tanınması için kültür gezilerinin organize edilmesi ve Malatya’ya ait yöresel özelliklerin topluma tanıtılmasını amaçladıklarını söyleyen Dernek Başkanı Erkan Burak Erol “Artık Sancaktepe’de yaşayan Malatyalılar sessizliğini bozmuştur, bir araya gelmek hızla üyelerimizin sayısını arttırmak derneğimizin ilk hedefidir. İstanbul’daki diğer Malatya dernekleri ile dayanışma halinde olmak, güzel Malatya’mızın tanıtımına katkıda bulunmak için heyecan douluyuz” diye belirtti.

Derneğin bir hafta içinde kurulduğunu söyleyen Başkan Erkan Burak Erol “Sancaktepe’de Malatyalılara ulaşmak, beklentilerini almak, yardım ve hizmet götürmek gibi çalışmalarda bulunmayı hedefliyoruz. Beklentileri projelendireceğiz. Geç kurulmuş olabiliriz ama vizyonu olan bir dernek olmayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Tevfik Erk / Sancaktepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: