Sandalyeden düşünce yürümeye başladı

KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de 15 yıl önce geçirdiği trafik kazasında koltuk değneğine mahkum olan 70 yaşındaki Memiş Yalçın, sandalyeden düştükten sonra yürümeye başladı. Memiş Yalçın, "Artık değneksiz yürüyebiliyorum. Yürümek çok güzel şey" dedi.

Kayseri'nin Mevlana Mahallesi'nde bulunan evinde ikamet eden 70 yaşındaki Memiş Yalçın, 15 yıl önce Sivas Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmek isterken, bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Geçirdiği kazada vücudunun bir bölümü ezilen ve sol ayağı kırılan Memiş Yalçın, 1 yıl süren tedaviden sonra kısmen iyileşti. Ayağındaki kırık kemik kaynadıktan sonra ayağa kalkabilen Memiş Yalçın, baston yardımıyla yürüyebildi. Ancak bir süre sonra beyindeki sıvı akışı düzgün çalışmayan Yalçın'a "hidro sefali" hastalığı teşhisi konuldu. Ankara'da bir hastanede yapılan ameliyatla, Memiş Yalçın'ın kafatasına, beyin sıvısının akışını sağlayan cihaz takıldı.
Evinin önünden ayrılamayacak kadar yürüme güçlüğü çeken, adımlarını kontrollü olarak atamayan Memiş Yalçın, yapılan tüm tedavilere rağmen iyileşemedi. Ancak Memiş Yalçın, önceki hafta evinde sandalyede otururken dengesini kaybedip yere düştükten sonra, eskiden olduğu gibi yeniden yürümeye başladı.
Yıllar sonra eskisi gibi yürüyebilmenin mutluluğunu yaşayan Memiş Yalçın, düştükten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

Reklam
Reklam

"Geçirdiğim trafik kazasından sonra yürüyemiyor ve dengemi sağlayamıyordum. Evimin önünden biraz uzağa bile gidemiyordum. Sandalyeden düştükten 2 gün sonra, yeniden eskisi gibi yürümeye başladım. Şimdi kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'na, Kapalı Çarşı'ya kadar bile yürüyebiliyorum. Yıllardır yanımda taşıdığım bastonumu da yakında bırakacağım. Yürüme egzersizlerini sürdürüyorum, gidemediğim her yere gidiyorum. Günde en az 5 kilometre yürüyorum. Her geçen gün daha iyi yürüyorum. Yürümek çok güzel bir şey".

Memiş Yalçın'ın eşi Türkan Yalçın da, "Eşim kazadan sonra yürüyemediği için zor günler geçirdik. Şimdi her geçen gün daha fazla yürüyüp iyileşiyor. Bugünleri gördüğüm için dua ediyorum" dedi.

Türkan Yalçın, eşinin tamamen iyileşmesi üzerine doktora gitmeye gerek görmediklerini söyledi.