Sandalyeleri alınan işletme sahibinden zabıta noktasına silahlı saldırı

Beyoğlu’nda devam eden masa sandalye uygulamasına tepki gösteren bir işletme sahibi, Talimhane’de bulunan zabıta noktasına...

Beyoğlu’nda devam eden masa sandalye uygulamasına tepki gösteren bir işletme sahibi, Talimhane’de bulunan zabıta noktasına silahlı saldırıda bulundu. Zabıta kulübesine ateş ettikten sonra olay yerinden kaçmaya çalışan şahıs etrafa da ateş etti. Kurşunlardan biri yoldan geçen ve içinde müşteri olan bir taksiye isabet etti. Saldırganın gözaltına alındığı olayda yaralanan olmadı.
Beyoğlu polisini alarma geçiren olay, saat 16.00 sıralarında Talimhane bölgesinde bulunan zabıta noktasında meydana geldi. Lamartin Caddesi üzerinde zabıta ekiplerinin uygulamasında sandalyeleri alınan işletme sahibi A.Ş., zabıta noktasını bastı. Silahını çıkartan A.Ş. içinde Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kontrol Amiri Kemalettin Şahin ve çok sayıda zabıtanın bulunduğu kulübeye ateş etti. Mermiler kulübenin değişik yerlerine isabet etti. Zanlı A.Ş., Taksim istikametine doğru kaçmaya başladı. Arkasından zabıtaların geldiğini gören A.Ş. bu kez cadde üzerinde ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu yoldan geçen ve içinde bir kadının bulunduğu taksi de isabet aldı. Ön camdan giren kurşun kaportayı delerek dışarı çıktı. A.Ş. olay yerine gelen sivil polisler tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.
Bu arada zabıta noktasını çekmek isteyen gazetecilerle zabıtalar arasında gerginlik yaşandı. Kontrol Amiri Kemalettin Şahin, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Şahin, saldırının direk zabıtaya yapıldığını söyledi.
Görgü tanığı Abdurrahman Aslan, şahsın zabıta noktasına gelerek 5-6 el ateş ettiğini ardından da kaçarken cadde üzerinde ateş ettiğini söyledi. Aslan, zabıtanın sandalyelerini almasının ardından şahsın zabıta noktasına geldiğini ifade etti.
Aracına kurşun isabet eden taksici de, Tepebaşı'da bayan yolcuyu aldıktan sonra Taksim’e geldiğinde şahsı gördüğünü ve sağa sola ateş ettiğini belirterek, kurşunlardan birinin ön camdan girip arkadan çıktığını, kendisine ve müşterisine bir zarar gelmediğini söyledi. Taksici de aracıyla birlikte ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz