Sandıkların seçim kurullarına intikali için helikopter planlaması da yapıldı

İçişleri Bakanı Osman Güneş, 12 Haziran’da ihtiyaç duyulması ve talep gelmesi halinde sandıkların helikopterle seçim...

İçişleri Bakanı Osman Güneş, 12 Haziran’da ihtiyaç duyulması ve talep gelmesi halinde sandıkların helikopterle seçim kurullarına intikalinin sağlanacağını söyledi. Güneş, vatandaşın iradesine ipotek konmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Köy ve mezralara kadar gerekli olan her türlü tedbir alınmıştır.” diye konuştu
İçişleri Bakanı Osman Güneş, halkın iradesinin hür bir şekilde sandıklara yansıması için her türlü güvenlik tedbirini planladıklarını belirtti. 12 Haziran için alınan güvenlik tedbirlerini sıralayan Güneş, bu kapsamda her sandık için ayrı ayrı olmak üzere planlamalar ve ismen görevlendirmeler yapıldığını kaydetti.
Sandıkların bölgelere intikalinden, sonuçların seçim kurullarına teslimine kadar, sandık bölgesinin tümüne yönelik tedbirler alındığını aktaran Güneş, sandık alanlarına giden güzergâhlarda güvenlik personeli görevlendirildiğini dile getirdi. Güneş, talep gelmesi halinde, ihtiyaç duyulan ve uzak yerlerdeki sandıkların, seçim kurullarına helikopterle intikalinin sağlanmasına yardımcı olacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

"VATANDAŞIN İRADESİNE İPOTEK KONULMASINA İZİN VERİLMEYECEK"
Vatandaşın iradesine ipotek konulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Güneş, “Hiçbir çevrenin, vatandaşlarımızın iradesine ipotek koymasına, onları tehdit ederek belli yerlere oy vermeye zorlamalarına asla müsaade edilmeyecek. Köy ve mezralara kadar gerekli olan her türlü tedbir alınmıştır.” diye konuştu. Güneş, en temel demokratik hak olan oy verme hakkına tüm vatandaşların sahip çıkması çağrısında bulundu.
Başbakan Erdoğan’ın sandık başına cep telefonu, fotoğraf makinesi ile gidilemeyeceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Güneş, bu yasağı uygulama görevinin sandık başkanı ve üyelerine ait olduğunu belirtti.
Bir gazetecinin, “Yani sandık başına gittiğimizde üzerimiz aranacak mı?” şeklindeki sözleri üzerine Güneş, “İlgili seçim kurulları nasıl bir uygulama öngörürlerse görevimiz sadece onlara yardımcı olmaktır.” dedi.

"HER SANDIĞIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜ İSİMLER ŞİMDİDEN BELİRLENDİ"
“Her sandığın başında bir polis mi olacak?” şeklindeki soruya Güneş, “Her sandığını başında polis olmaz. Bunun için sandık kurulu başkanı veya üyelerinden birinin gerek görmesi ve davet etmesi gerekir. Kanunun belirlediği belli bir mesafede kalacaklar.” cevabını verdi.
Her ilde, il ve ilçe seçim kurullarınca sandık ve sandık sayılarının belirlendiğini anımsatan Güneş, şöyle devam etti: “Bu sandıkların ayrı ayrı güvenliğini sağlamak için ayrı ayrı görevlendirmeler yapıldı. Yani genel bir görevlendirme değil, mesela A köyü ile alakalı, A köyündeki sandıkla alakalı belli kişiler görevlendirildi. Her sandığın yasalar çerçevesinde güvenliği sağlandı. O sandıkla ilgili güvenliği sağlamakla yükümlü arkadaşlarımız şimdiden ismen belirlendi.”
İllerin hassasiyeti göz önünde bulundurularak bir takım tedbirler alındığını aktaran Güneş, “Her ilimizin güvenlik açısından hassasiyeti farklı olabilir. İllerimizde önemli bir hassasiyet, dikkat edilmesi icap eden önemli bir durum varsa, bunu ildeki görevliler belirler. Bizim planladığımızın dışında planlamalar yapılabilir, farklı tedbirlere lüzum duyabilir. A ili ile B ili arasında farklı bir hassasiyet ve güvenlik bakımından farklı değerlendirme yapmak icap edebilir. Alınan tedbirler de bu değerlendirmeye uygun olarak alınmıştır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz