Sandıklı Araştırmaları Sempozyumu Kitap Oldu

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde geçtiğimiz yıl düzenlenen Sandıklı Araştırmaları Sempozyumu’nun sunumları bir kitapta toplandı.Ege Üniversitesi, Afyon...

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde geçtiğimiz yıl düzenlenen Sandıklı Araştırmaları Sempozyumu’nun sunumları bir kitapta toplandı.

Ege Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sandıklı Kaymakamlığı, Sandıklı Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyumda yapılan sunumların bir araya getirilmesinden oluşturulan kitap, Ege Üniversitesi’nin basım evinde 730 sayfalık Sandıklı Araştırmaları kitabı haline getirildi. Kitabın tanıtımda konuşan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, ilçenin değerlerinin gelecek nesillere aktarılması açısından önem taşıyan kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Sempozyum düzenleme kurulu başkanı Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakultesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Mutluer ise, “Kitap için yaptığımız araştırmalarda, Sandıklı’nın sosyo ekonomik ve tarihsel değerleri araştırıldı. İlçenin sadece bir tarım ilçesi olmadığı, termal turizm ile inanç turizmi açısından ayrı potansiyelinin olduğu ortaya çıktı. Sandıklı için gerçekten önemli bir kazanım oldu” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Bilgin de yaptığı konuşmada, “Sempozyumlar bir farkındalık oluşturma meselesidir. Sandıklı’nın her zaman açık bir kapısı var. Yazılı kaynakları, Yunus Emre’si ile aziz bir şehir. Kitap için büyük emekler sarf ettik” dedi.

Sandıklı Kaymakamı Ali Candan da, emeği geçenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: