Sandıklı'da 18 Derslikli Ek Okul Binası Temeli Atıldı

Sandıklı ilçesinde Sandıklı Özel İlköğretim Okulu'nun 18 derslik ek bina temeli törenle atıldı.

Sandıklı ilçesinde Sandıklı Özel İlköğretim Okulu'nun 18 derslik ek bina temeli törenle atıldı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, törende yaptığı konuşmada, yeni çıkan eğitim kanunuyla artık eğitimin son derece uygulanabilir bir hale getirildiğini söyledi.

Her 4 yılda bir öğrenci velilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin uygun görmeleri neticesinde çocukların kabiliyetleri, yetenekleri ve mevcut imkanları ölçüsünde en iyi neticeyi alabilecek bir eğitime yönlendirilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Ürün, "Bunu yasa haline getirdik. Bu yasa çıkarken çok ciddi sancılar yaşandı ama sonuçta gerçekleşti. En iyi yasalar kötü uygulayıcıların elinde iyi netice vermeyebilir. En kötü yasalar iyi uygulanıcıların elinde iyi neticeler verebilir. AK Parti hükümeti ilk kurulduğunda bunu programını almıştı" dedi.

Reklam
Reklam

Ürün, özel eğitiminde desteklenmesi gerektiğini anlatarak, şunları bildirdi:

"Bu noktada hiç değilse özel okullarda okuyan çocuklarımıza burs verelim. Hem hükümet kaynaklarından özel okullara para aktarmış oluruz hem de başarılı ancak fakir çocuklarımızın özel okullarda okuma imkanı sağlamış oluruz diye düşünmüştük. Bu açıklandığında kıyamet kopmuştu. Ama bugün şartlar biraz daha değişti, biraz daha gelişti. Artık özel eğitim konusunda çok net bir şekilde programlar yaptık. Şimdi bu yapılan okul bütün vergilerden muaf. Her şeyi ile desteklenecek. Türkiye'nin her tarafında eğitim tesisleri, okul, yurt en üst düzeyde vergi muafiyetinde veya kolaylıklarına sahip. Arkasından öğrencilerle ilgili teşvik ve desteklerimiz gelecek. Çok netleşmemekle birlikte her özel okula giden desteklenecek. Şimdi devlet olarak her öğrenciye para ayırıyoruz. Binasına para ayırıyoruz. Bina ısıtıyoruz, aydınlatıyoruz. Öğretmenlerin maaşını veriyoruz. Diğer tarafta bir öğrenci de özel okula gidiyor. Parasını ailesi karşılıyor. Biz bunu teşvik etmemiz için her öğrenci başına yaptığımız masrafları tespit edip eğer bu mümkünse özel okullara devir edilsin."

Reklam
Reklam

Sandıklı İlçe Kaymakamı Ali Candan da deneme sınavı ve SBS'lerde Sandıklı'nın çok başarılı olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Ürün, Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Sandıklı Kaymakamı Ali Candan ve diğer davetliler, butona birlikte basarak ilk temelin ilk harcını koydu.

Yunus Emre Mahallesi'ne, 6 bin 513 metrekare kapalı alana sahip olacak okul, toplam 15 bin 310 metrekare zemin üzerine kurulacak. Okulda 18 normal derslik, 3 özel eğitim dersliği, 4 branş dersliği, konferans salonu, kütüphane, kantin, yemekhane, kreş, revir, spor alanları bulunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz