Sandıkta hileye hayır

Ukrayna’da faaliyet gösteren ‘Femen’ kadın örgütü mensupları, Kiev’deki eylemde seçimlerde yaşanan usulsüzlükleri fahişe kılığında protesto etti.

Ukrayna’da pazar günü yapılacak başkanlık seçimleri anketlerinde üçüncü sıraya düşen Başbakan Timoşenko, dün seçmeni vaat yağmuruna tuttu: Rusya’ya yaklaşacağız, AB üyesi olacağız, yolsuzluk bitecek.

Rus araştırma örgütü VTsIOM’nın anketine göre

Yanukoviç yüzde 30.5

Tigipko yüzde 14.4

Timoşenko yüzde 13.9

AB’ye üye oluruz Rusya’yla da dost

PAZAR günü Ukrayna yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek. 18 adayın yer alacağı seçim yarışında Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’nın tekrar seçilmesi mümkün görünmüyor. Anketlerde üç isim öne çıkıyor. Ülkenin ünlü oligarklarından Viktor Yanukoviç, eski ekonomi bakanı Sergiy Tigipko ve Başbakan Yulia Timoşenko(49).

Reklam
Reklam

Rus araştırma merkezinin yaptığı ankette üçüncü sırada yer alan Timoşenko dün vaatlerini sayarak seçime iki gün kala atağa geçti. Ülkesini beş yıl içinde AB’ye sokacağını söyleyen Timoşenko Rusya’yla da ilişkilerini güçlendireceğini söyledi. “Ukrayna AB üyesi olmalı, bu benim için öncelik” diyen Timeşenko en büyük rakibi Yanukoviç’i seçime hile karıştırmakla suçladı. Timeşenko “İki yol var. Yanukoviç ile oligarklara güç vermek. Diğer yol ise bağımsız bir ülke” dedi.