"Sandıkta namusunuzu satmayın"

DENİZLİ (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Denizli mitinginde önce hükümete yüklendi sonra tek başına iktidar olmak için oy istedi.

Öğle saatlerinde özel uçakla Çardak Havaalanı'na gelen Baykal, burada partililer tarafından karşılandı. Türkbank'ın kapatılmasını protesto edenlerle görüşen Baykal yardım sözünde bulundu. Yaşar Nuri Öztürk, Bayram Meral ve Zülfü Livaneli gibi milletvekili adayları ile Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Baykal, gördüğü kalabalıkla moral buldu.

Reklam
Reklam

Baykal'dan önce konuşan Yaşar Nuri Öztürk'ün, bundan önceki hükümetleri nimet ambarındaki farelere benzetmesi mitinge katılanları coştururken, Baykal'a övgüler yağdırdı. "Baykal Türkmen, Baykal Alperen, Baykal'ın boğazından haram lokma geçmedi" diyen Öztürk, kendisini eleştirenleri de ağır dille eleştirmeyi ihmal etmedi.
Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği mitingde konuşan Deniz Baykal, ehli olmayan kişilerin direksiyon başına geçtiğini belirterek, "Devrilen arabanın şoförü sarhoştu. Bizi de arabadan indirince devrildiler. Biz devrilen arabayı kaldırıp tekrar yola koymayı düşünüyoruz" dedi.

65 milyonun başbakanı olmak istediğini, bu yüzden sağcı solcu herkesin oyuna talip olduğunu belirten Baykal, "İktidara geldiğimizde ilk işimiz dokunulmazlığı kaldırmak olacak. Hem hırsızlık yapıp hem dokunulmazlık zırhının arkasında durmak olur mu?" dedi.

Çiftçiye 2 milyar dolar destek vereceklerini belirten Deniz Baykal, "Bunları söylerken herşeyin hesabını yaptıkta söylüyoruz. Çiftçi ve esnafın tekrar ayağa kalkması için çalışacağız" dedi. Bazı partilerin pirinç, makarna ve benzeri gıda maddeleri dağıtarak oy peşinde koştuklarını belirten Baykal, "Size hangi parti ne getirirse alın ve afiyetle yiyin. Günah değil. Eğer günahsa Allah o günahların hepsini bana yazsın. Günah değil çünkü size verilen pirincin, makarnanın parasını yine siz ödüyorsunuz. Eğer aldığınız pirinç ve makarnanın karşılığında oyunuzu satarsanız işte o zaman günah. 3 Kasım'da namusunuz ırzınız olan oylarınızı satmayın. Satmayın da kime verirseniz verin. Ama verecekseniz ben sizin oylarınıza talibim" dedi.

Reklam
Reklam

Kütahya, Uşak, Muğla, Aydın, İzmir, Afyon, Isparta, Manisa, Burdur il ve ilçe teşkilatlarının da katıldığı miting olaysız şekilde sona erdi. Baykal ve ekibi daha sonra Samsun'a gitti.