"Sandıktan kaçılmaz"

TRABZON (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, Trabzon mitinginde yaptığı konuşmada, demokrasinin namusunun sandıkta olduğunu söyledi.

Aydınlık Türkiye Partisi (ATP) eski Genel Başkanı Tuğrul Türkeş, Demokrat Türkiye Partisi (DTP) eski Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, eski Başbakan Yıldırım Akbulut ile birlikte özel bir uçakla Trabzon Havalimanı'na gelen DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i kalabalık bir partili grubu karşıladı. Konvoyla şehir turu atan Tansu Çiller, mitingin yapılacağı Atatürk Alanı'na geldi. Çiller'in konvoyundaki motorlu gençler dikkat çekerken, Atatürk Alanı'nda partililer tarafından yakılan meşaleler büyük ilgi çekti. Mitingin yapıldığı alanın çevresinde bulunan yüksek binalardaki maskeli Özel Harekat polisleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Reklam
Reklam

DYP lideri Çiller, "Bizden neden korkuyorlar şimdi anlaşılıyor. Bizden korkanlar seçimi ertelemek istiyor. Ankara'dakiler seçimden kaçıyor. Ankara'dakiler halktan kaçıyor. Buna razı mısınız? Dün seçime evet diyenler bugün hayır diyor. Bunu kabul ediyor musunuz? Sesinizi hızlı çıkarın, tok çıkarın, Karadeniz gibi çıkarın, Ankara duysun. Kırat geliyor. Kırat, Karadeniz'de direkt şaha kalkarak geliyor. Biz Anayol'u kuramadık ama görüyorum ki siz aşağıda kurmuşsunuz. Hayırlı olsun. Buradan Ankara'ya gidiyorum. Yarın Meclis'e gideceğim. Orda millet seçim istiyor diyeyim mi? Demokrasinin namusu sandıktadır diyeyim mi? Halk seçimin erteletme oyunlarına kanmıyor diyeyim mi? Bizden korktular, sandıktan korktular, sizden korkuyorlar. Bu iş korkakların ve korkutanları işi değildir. Korkunun ecele de faydası yoktur" şeklinde konuştu.

Konuşmasında fındık fiyatına da değinen Çiller, "Fındığın fiyatı 1 milyon 300 bin lira. Geçtiğimiz yıl da aynıydı, son 5 yıldır da aynı. Gelecek sene yine Derviş ekonomisi olursa daha beter olacak. Ama Kırat gelirse Karadenizli'nin sahibi kimmiş görecekler. Bıraktığım hükümet zamanında fındığın fiyatı 2 dolara yakındı. En zor zamanımızda verdiğimiz fiyat 1 dolar 70 sentti. Yani 3 milyondu. Karadenizli'nin sahibi kimdir biliyor musunuz? Fındığın sahibi, Karadenizli'nin de sahibidir" dedi.
Türkiye'nin DYP iktidarı ile büyük bir değişime gireceğini söyleyen Çiller, "Dünyada ne varsa, Avrupa'da ne varsa Türkiye'de de o olacak. Yanı başımızda Yunansitan'a tütün ürettiriyorlar, üstelik de destekliyorlar. O zaman biz de hakkımızı alacağız. Ben Avrupa'ya gittiğim zaman bizden işçi istediklerinde 'bizim size verecek işsizimiz' yok diyordum. Şimdi Avrupa'nın en çok işsizi olan ülkesiyiz. 11 Eylül'de terörle mücadele başladı. O mücadelede bütün dünya ABD'ye gitti. Biz de gittik ama el açmaya gittik, para dilenmeye gittik. Buna razı mısınız? PKK'dan sonra KADEK de kanlı eylemlerini sürdürüyor. Ama halen terör listesinde değil. Buna razı mısınız? Gümrük Birliği'ne hepsinden önce giren Türkiye nasıl oluyor da el açıyor? Az kaldı. Müjdeler olsun. Az kaldı, sandık geliyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sağlık alanında yapacakları reformları da anlatan Tansu Çiller, "Herkese mavi kart vereceğiz. Herkesin bir mavi kartı olacak. Bu kartla primini ödeyebilenler kendi ödeyecek. Ödeyemeyenlerin primini Kırat ödeyecek. Bu kartla Avrupa'da olduğu gibi insanımız istediği her hastanede tedavi görebilecek, sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Bir büyük Türkiye hayal ediyorum. Yepyeni bir Türkiye. Avrupa Birliği yolunda birlikte yürüyen Türkiye. Tutun elimden, hep birlikte Avrupa Birliği'ne girelim. Onurumuzla girelim. Bayrağımızla girelim, inancımızla girelim. Yolumuz açık, gazamız mübarek olsun" dedi.