Şandır: Olayları anlamıyor, kabullenemiyoruz

ANKARA (ANKA)- MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Tuncay Güney'in, TRT'de canlı yayına çıkartılmasını, "yayıncılık yapacağız" diye hukuk devletinin temellerine dinamit koymaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Şandır, Meclis'te gazetecilerin, "Tuncay Güney'in TRT'deki bir programa Kanada'dan katılmasıyla" ilgili sorularını yanıtladı. Şandır, Ergenekon davasının, yargı sürecinde olduğunu, bu nedenle konuyla ilgili konuşulmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Yargı sürecine herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirten Şandır, "Yargının sonucuna da herkesin saygı göstereceğini önceden belirtmeli ve yargının bağımsızlığına ve güvenirliğine inancımızı devam ettirmeliyiz. Bu süreçte yaşanan bazı olayları anlamakta ve kabullenmekte zorlanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

8 sene önce alınan bir ifadenin bugün basına dağıtılmasının gerekçesinin ne olduğunu anlayamadıklarını da belirten Şandır şöyle dedi:

"8 sene önce alınan bir ifadenin bugün basına dağıtılmasının gerekçesi ve faydası nedir? Hangi hukuk teamülüne girer? Kanun kaçağı olan bir kişinin TRT'de 4-5 saat programa çıkartılması da nasıl izah edilir? Buna anlamakta ve kabullenmekte zorlanıyoruz. TRT, kendinin bir kamu kuruluşu olduğunu unutmamalıdır. 'Yayıncılık yapacağız' diye hukuk devletinin temellerine dinamit koymaya kimsenin hakkı yoktur."

-CEMİL BAYIK'TA TRT'YE ÇIKSIN-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da düzenlediği basın toplantısıyla, daha önce seçim listesine giren PKK terör örgütü üyesi Cemil Bayık'ın, yapılan yeni düzenlemenin ardından da seçim listesinde adının silinmediğini belirtti. Vural, adrese dayalı yapılan seçim kütüklerinin ayıplı olduğunu tekrarlayarak, AKP'nin sanal ve sahte farazi adresler ürettiği bir çalışma olduğunu öne sürdü.

Vural, basın toplantısının ardından, gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında Güney'in, TRT'de programa alınması çağrısında bulunarak esprili bir dille, "TRT, Cemil Bayık'ın seçmen olmasını bir devrim olarak adlandırıp, bu seçmenin tercihinin AKP'den yana olması konusundaki ısrarının, devam edip etmeyeceğini sorarsa tarihi bir habercilik yapmış olur" dedi.

Reklam
Reklam