Sanıca Boru Elazığspor-bursaspor Maçının Ardından

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 1-1 berabere kaldıkları Bursaspor...

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 1-1 berabere kaldıkları Bursaspor maçıyla ilgili, "Birçok eksiğe rağmen saha avantajımızı kullanamadığımız bir ortamda oyun sergilemeye çalıştık ve 1 puan aldık" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasına 6 puanla 8'inci sırada giren Bursaspor ile 1 puanla son sırada giren Sanica Boru Elazığspor Başkent'te yenişemedi. Elazığ Atatürk Stadı'nın bakımda olması nedeniyle henüz kendi seyircisi önünde maça çıkamayan bordo-beyazlı ekip, Bursaspor'u yenerek taraftarına bu sezonki ilk galibiyeti armağan etme ve ligin son sırasından kurtulma hedefini gerçekleştiremedi.

Reklam
Reklam

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 1-1 sonuçlanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çok yeni bir takım olduklarını belirten Uygun, “Karşımızda da Anadolu'nda şampiyon olma şerefine nail olmuş hem de başında da bizim jenerasyonun en başarılı hocalarından bir tanesi olan Sayın Ertuğrul Sağlam'ın gibi çok değerli hocası olan, taraftarıyla bütünleşmiş, hep hedefleri olan bir takıma karşı oynadık. Birçok eksiğe rağmen saha avantajımızı kullanamadığımız bir ortamda oyun sergilemeye çalıştık ve 1 puan aldık. 3 puan istiyoruz, çünkü bizim gibi yeni takımlar aldıkları 3 puanlarla daha iyi bir takım hüviyetine bürünecektir ama olmadı. Futbolcularımı sahada sergiledikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Haftalarca birçok hatalara maruz kaldılar. Ona rağmen hiçbir zaman yılmadan mücadelelerine devam ettiler. Çıktığımız bu zorlu meşakkatli yolda hep beraber el ele arzulanan Sanica Boru Elazığspor'u seyrettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"TÜRK HAKEMLERİNİN PROFESYONELLEŞMEYE İHTİYACI VAR"

Karşılaşmanın orta hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nun maçı nasıl yönettiğine ilişkin soru üzerine Uygun, "TFF hakem konusunda çok fazla yorum yapmamıza müsaade etmiyor ama ben hala iddia ediyorum, 7 seneden beri de bunu söyledim; Türk hakemlerinin profesyonelleşmeye ihtiyacı var. Bu işi hobilikten çıkartıp meslek haline getirmeye ihtiyacı var. Aylık 10-15 milyar maaşları, sigortaları, sendikaları ve antrenörleri de olmak üzere maça özel olarak hazırlanmalarına ihtiyaçları var. Bunu yaptığımız zaman onlar da daha başarılı olacak. Olmuyor, bazı eksikliklerimiz oluyor. Ben hepsinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Umarım daha da çok Cüneyt'lerimiz çoğalır" cevabını verdi.

İkinci yarıda oyuna giren genç oyuncu Murat Kayalı, maçı çok önemsediklerini belirterek, "3 puan için sahaya çıktık ancak 1 puanla yetindik. Bugün iyi pozisyonlara girdik, pozisyonda verdik. Seyircilerimize iyi bir maç seyrettirdik.

İnanıyorum ilerleyen haftalarda daha iyi maçlar oynayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Elazığsporlu oyuncu Bülent Ertuğrul, Taraftarlara teşekkür ederek, "Gönül istedi ki taraftarımıza galibiyet sevinci yaşatmak ama olmadı. Önümüzdeki Antalyaspor maçının ardından galibiyet serisini başlatacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Deneyimli oyuncu Adem Alkaşi ise, "Haftalardır kötü gidişi durdurmak için geldik. 3 puan almak adına her şeyi yaptık. Belki 3 puan alamadık ama bu yolda çok büyük bir adım attık. İleriki haftalar için güzel sinyaller verdik. Önümüzdeki haftalarda hak ettiğimiz yerlere gelmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Amacımız 3 puan alıp, Karabükspor maçıyla başlayan galibiyet serisini yakalamak ve Milli takım arasına kadar olan bölümü galibiyetle geçip, ligin üst sıralarına kadar tırmanmaktı" dedi.

"Bugün işler istediğimiz gibi gitmedi" diye konuşan Sağlam, "Deplasman maçı niteliğindeki bir karşılaşmadan maalesef 2 puan kaybederek ayrıldık. Oyunu istediğimiz gibi kontrol edemedik. Aslında 3 puanı alacak pozisyonları ürettik. 90 dakikayı ortaya koyduğunuz zaman oyunun geneli skora yansıdı. İki takım da 1 puandan fazlasını hak etmedi" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sağlam, Elazığspor kötü bir takım olmadığın ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sadece ligde bulundukları durum kalitelerini yansıtmıyor. Bunu çok net ortaya koymak lazım. iyi oyunculara sahipler. Karşımızda, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak isteyen bir takım vardı. Karabükspor maçındaki ofansif anlamdaki üretkenliği gösteremedik. Baktığımız zaman da bizi birkaç farkla öne geçirecek pozisyonlara girdik ama bunları değerlendiremedik. Sonuçta ikinci yarıda risk aldık fakat bu bize pahalıya mal olabilirdi. Son dakikada pozisyona girdiler. Top rakipteyken, takım savunmasını içsel hale getirmemiz gerekiyor. Önümüzde daha çok karşılaşma var. Ligin daha başındayız, bu takım daha iyi olacak."

Bursasporlu milli oyuncu Ömer Erdoğan ise "Geçen haftaki oyunu bu hafta maalesef sergileyemedik. Maçın ilk dakikalarında çok net pozisyonlarımız vardı. Belki bu tür maçlarda ilk golü atan takım biz olsak maçı erken zamanda koparabilirdik. Maçı erken koparabilirdik. İkinci yarının başında gol atmak için çaba gösterdik ve beraberliği yakaladık.

Reklam
Reklam

Daha fazla üretken olabilirdik ama olmadı" dedi.

Erdoğan, takım olarak eksikleri gidererek, milli takım arasına kadar oynayacakları maçlardan 3 puanla ayrılmayı istediklerini söyledi.

Başarılı oyuncu Gökçek Vederson, Ankara'ya 3 puanı almaya geldiklerini dile getirerek, "Elazığspor kötü bir ekip değil maçın zor olacağını biliyorduk. Gol pozisyonda etkili olduk ama golü bulamadık ve bu da bizim ilk yarıyı geride tamamlamamıza neden oldu. İstediğimiz sonucu alamadık ama daha önümüzde çok maçlar vardı" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: