Sanica Boru Elazığspor Lige İzmir'de Başlayacak

İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Sanica Boru Elazığspor, Elazığ Atatürk Stadı'nın bakımda olması

İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Sanica Boru Elazığspor, Elazığ Atatürk Stadı'nın bakımda olması nedeniyle 2012-2013 sezonunun ilk maçında cumartesi günü Fenerbahçe ile İzmir Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

Süper Lig'de ilk olarak 2002-2003 sezonunda mücadele ettikten sonra 2003-2004'te lige veda eden Sanica Boru Elazığspor, ligde ilk hafta Fenerbahçe'yi konuk edecek. Sanica Boru Elazığspor, kendi stadının bakımda olması nedeniyle bu önemli müsabakayı İzmir'de oynamayı tercih etti.

Reklam
Reklam

2002-2003 sezonunda da ligin ilk maçını İzmir Alsancak Stadı'nda oynayan Sanica Boru Elazığspor, 11 Ağustos 2002'de Göztepe'ye 2-1 mağlup olmuştu. Bordo-beyazlı ekip, 6 Nisan 2003'te Atatürk Stadı'nda oynadığı müsabakada ise bir diğer İzmir temsilcisi Altay'a 5-1 yenilmişti.

İzmir'de oynadığı iki Süper Lig müsabakasında galibiyeti bulunmayan Sanica Boru Elazığspor, 51 bin 295 bin seyirci kapasiteli Atatürk Stadı'ndaki hasılata da güveniyor.

-Fenerbahçe'nin maçları-

İzmir, 2003-2004 sezonundan bu yana Süper Lig'de temsilcisiz kaldığı 9 sezonda çeşitli nedenlerle 14 Süper Lig maçının yanı sıra 3 Türkiye Kupası finali, 1 Türkiye Kupası yarı finali ve 2 de A Milli Takım hazırlık maçına ev sahipliği yaptı.

Ayrıca İsrail'de uluslararası müsabaka yasağı uygulanması nedeniyle bu ülkenin Maccabi Hayfa takımı 2 UEFA Kupası maçını, Fenerbahçe Juventus'la, Galatasaray da Hertha Berlin ve Lazio takımlarıyla özel müsabakalarını İzmir'de oynadı.

Sanica Boru Elazığspor'un rakibi Fenerbahçe de 2003-2004 sezonundan bu yana Atatürk Stadı'nda 5 Süper Ligi maçına çıktı. Bu müsabakalarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: