Sanık bayan yüzbaşı, tuğamiralin fuhuş için tanıklık etmesini istedi

Askeri casusluk davasında tutuksuz sanıkların sorgusu devam ediyor. Sanık Yüzbaşı Yektane Ebru Ercüment, fuhuş yaptırdığı...

Askeri casusluk davasında tutuksuz sanıkların sorgusu devam ediyor. Sanık Yüzbaşı Yektane Ebru Ercüment, fuhuş yaptırdığı iddialarını reddetti. Davada mağdur olarak yer alan Balyoz sanığı Tuğamiral Sinan Ertuğrul’un tanık olarak dinlenmesini isteyen Ercüment, “Sinan paşanın tanık olarak çağırılmasını ve müşteki olarak yer alan kızlarla nerede, ne zaman ve kaç lira karşılığında birlikte olduğunu anlatmasını istiyorum.” dedi.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen askeri casusluk davasına devam ediliyor. Duruşmada tutuksuz sanıklar savunma yapıyor. Sanık Erkan Demir’in avukatı Hüseyin Ersöz, dijital verilere dayalı olan bu davayı 'bilişimin karanlık yüzü' olarak nitelendirdi.
Tutuksuz sanık Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, ikametinde bulunan belgeleri kendisinin hazırladığını ve oluşturduğu belgelerin suç unsuru taşımadığını savundu. 17 yıldır asker olduğunu söyleyen Bozkurt, “Kendi tırnaklarımla kazıyarak oluşturduğum kariyerim kötü niyetli insanlar tarafından yok edilmeye çalışılmaktadır.” dedi. Görevli olduğu birlikteki uçakların görüntülerini çekmek ve çektirmekle suçlanan Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, “Bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. TRT 1’de yayınlanan programda bu görüntülerin çok daha detaylısı mevcuttur.” diye konuştu. Bozkurt, görüntülerde bir kişinin görüntüyü çeken kişiyi gördüğünü ve tepki vermediğini söyleyerek bu kişinin tanık olarak dinlenmesini istedi.
Diğer tutuksuz sanık Yüzbaşı Yektane Ebru Ercüment de, iddianamede fuhuş yaptırdığı iddia edilen kızları tanımadığını söyledi. Ercüment, bu davada mağdur olarak yer alan Balyoz davasında hakkında yakalama kararı bulunan Tuğamiral Sinan Ertuğrul’un tanık olarak dinlenmesini istedi. Ercüment, “Sinan paşanın tanık olarak çağırılmasını ve müşteki olarak yer alan kızlarla nerede, ne zaman ve kaç lira karşılığında birlikte olduğunu anlatmasını istiyorum.” dedi. Savcılık sorgusu aşamasında hamile olduğunu söyleyen Ercüment, üzüntüden çocuğunu kaybettiğini söyledi.
Tutuksuz sanık Fırat Güner Harman ise, avukatının delil torbasının açımı için gittiğinde delil torbasının daha önceden açılmış olduğunu gördüğünü ve bunun da tutanaklara geçirildiğini öne sürdü.
Duruşmaya öğle arası verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz