Sanık Galip Öztürk: Suç Örgütüne Karışanlardan Uzak Durdum

İş adamı Galip Öztürk ile Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in de yargılandığı dava başladı. Hakim...

İş adamı Galip Öztürk ile Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in de yargılandığı dava başladı. Hakim karşısına çıkan Öztürk, örgüt kurmadığını, suç örgütüne karışmış insanlardan hep uzak kaldığını savundu.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 11’i tutuklu 70 sanık yargılanıyor. Davanın bugün görülen ilk duruşmasında sanıklar savunmalarına başladı. Tutuklu sanık Galip Öztürk, iddianamede kendisi ile ilgili 17 tane suç iddiası olduğunu ancak bunların zorlama ile ortaya çıkarıldığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

20 yıldır hiç görüşmediği bir kişinin kendisini mahkemeye taşıdığını kaydeden Öztürk, “Hurşit Yavaş, 4 veya 5 yıl önce yurt dışından dönüyor. Organize şube polisleri ile Hurşit sözleşme yaptı. 20 yıldır Hurşit'le bir çay içmişsem tüm iddiaları kabul ederim. Beni ve buradaki arkadaşları bu ucube durumdan siz kurtarabilirsiniz. Örgüt kurmadım. Şirketlerimin yüzde 50’si halkın malıdır. 20 bin insan çalışır. Ben suç örgütüne karışmış insanlardan hep uzak kaldım. Bu yıl öğrencilere burs dahi veremiyorum. Arkadaşlar korkularından kestiler.” dedi.

İddianamede Danıştay Genel Sekreteri Hüseyin Koray’la ilişkisi olduğunun yer aldığını belirten Öztürk, “Bu kişi ile ilişkim yok. Bu iddia hukuk garabetidir. Şirketimize 2,5 trilyon ceza kestiler. Bu cezanın hukuki yollardan iptali yönünden talimat verdim avukatıma. Zaten cezayı da ödedik.” diye konuştu.

Beykoz Belediyesi’ne rüşvet verdiği yönündeki iddiaları da kabul etmeyen Öztürk, “Belediye başkanıyla aramızda sert konuşmalar olmuştur. Her şeyi tam olan binaya ben niye para vereyim? Belediyenin bilgisi dahilinde bir spor kulübüne yardım yapılacağı söylendi. Ama ben hiç bir şekilde para vermedim. Beykoz Belediyesi’nde Emlak İstimlak Müdürlüğü’nde görevli Ali Rıza Tekin’e de bu konuyla ilgili rüşvet verilmesini istemedim.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

SANIK EMEK: ÖZTÜRK İLE İLİŞKİM YOK

Sanıklardan Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in talimatla Ankara’da ifade verdiği belirtildi. İddianamede yer alan suçlamaları kabul etmeyen Emek’in, Galip Öztürk ile bir ilişkisinin olmadığını söylediği kaydedildi. “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen Emek, diğer suçlamaları da reddetti. İddianamede yer alan ‘Galip Öztürk’ün sermaye piyasası kanununa göre usulsüz yapmış olduğu faaliyetlerinde hakkında inceleme yapılmasını engellemek amacıyla eski SPK üyesi Abdülkerim Emek’in yardım ettiği’ yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Emek’in, İstanbul’a geldiği dönemde Galip Öztürk’e ait otellerde ücretsiz olarak ağırlandığı yönündeki iddiaları da yalanladığı ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: