Sanık Kenan Evren: 'Bir Sağdan Bir Soldan Astık' Demedim

12 Eylül davası sanıklarından Kenan Evren, 'adaletli olsun diye bir sağdan bir soldan astık' ifadelerini...

12 Eylül davası sanıklarından Kenan Evren, 'adaletli olsun diye bir sağdan bir soldan astık' ifadelerini kullanmadığını ileri sürdü.

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 10. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Sanık Şahinkaya'nın savunmasının ardından Kenan Evren savunma yaptı. Bayrak Harekât Planını kimin hazırladığını bilmediğini savunan Evren, "Adaletli olsun diye bir sağdan bir soldan astık" demediğini ileri sürdü. Kendi adına birçok talimatı Haydar Saltuk'un verdiğini dile getiren Evren, Cumhurbaşkanına gönderilen 1979 yılındaki mektubun ise bir muhtıra olduğunu açıkladı. Evren, Bayrak Harekât Planını Orgeneral Necdet Üruğ'un hazırladığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Sanık Tahsin Şahinkaya ise Cumhurbaşkanına gönderilen mektubu muhtıra olarak değerlendirmediğini açıkladı. Duruşma yarın kaldığı yerden devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: