Saniye saniye cinayet

Ümraniye'de cadde ortasında işlenen cinayeti bir marketin kamerası saniye siniye görüntüledi.

6 kişi oldukları belirlenen kişiler, taciz iddiası ile bir gün önce karakolluk oldukları bir kişiyi karakola verdiği ifade sonrasında bir park içinde sıkıştırdılar.

Şahıslardan biri belinden çıkarttığı tabanca ile herkesin gözü önünde kafasına kurşun sıkarak öldürdü.

Olay önceki gün 14:30 sırlarında Ümraniye'de bir cadde üzerinde bulunan bir parkta meydana geldi. İddialara göre Ali Erden(37) , olay tarihinden bir gün önce Burhan Seyhan isimli vatandaşın evine, eşi Deniz Seyhan yalnız olduğu sırada zorla girmeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Bu sırada eve gelen Burhan Seyhan ile Ali Erden kavga etmeye başladılar. Kavga olayını haber alan polis ekipleri olay yerine gelerek Erden ile Seyhan' ı ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdüler.

Geceyi karakolda geçiren Ali Erden ile Burhan Seyhan alınan ifadelerinin ardından 09 Mayıs 2007 sabahı karakoldan bırakıldılar.

Meydana gelen bu olayı haber alan Burhan Seyhan' ın yakınları Hasan Seyhan, Nihat Seyhan, Yaşar Seyhan, Ramazan Seyhan, Adem Seyhan ve Celal Seyhan karakol çıkışında bir süre . Ali Erden' i takip ettiler.

Daha sonra Burhan Seyhan'ın yakınları, Ali Erden'i bir parkta sıkıştırdılar. Şahıslar Erden'i önce zorla bir kenara çekmeye çalıştılar. Bir süre direnen Erden'i önce yere yatırdılar. Gözleri dönmüş olan Celal Seyhan elinde bulunan tabanca ile etrafında bulunan kalabalığa aldırmadan Erden'i elindeki silahla başından vurdu.

Sanıklar daha sonra hızla olay yerinden yaya olarak kaçtılar. Olayı gören vatandaşlar büyük panik yaşarken bu korkunç cinayet, bir marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Reklam
Reklam

Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri , Burhan Seyhan'ı cinayeti azmettirmekten, yakını olan diğer 6 kişiyi de cinayetten hemen sonra yakalamayı başardı. Sanıklar ifadeleri alınmak üzere Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldüler.

Alınan bilgilere göre Ali Erden' in kavga sonrası karakoldaki ifadesinde, evine zorla girmeye çalıştığı iddia edilen Deniz Seyhan'ı tanımadığını belirtti.

Erden, Seyhan'ın çocuğunun evine gitmesine yardımcı olduğunu, çocuğu eve teslim ettiği sırada Burhan Seyhan'ın geldiğini ve kendisine saldırdığını aktardığı öğrenildi.

Polis ekipleri, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA