Saniye saniye töre cinayeti

Güngören'de dün meydana gelen ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan cinayet anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Güngören'de geçen yıl yaşanan ''kız kaçırma olayı'' nedeniyle aralarında husumet bulunduğu belirtilen iki aile arasında silahlı kavga çıkmış, olayda Mustafa Katırcı (27) ile Adnan Katırcı (35) hayatını kaybetmişti. Kardeşler memleketleri Rize'nin Kasarcılar Köyü'nde toprağa verildi.

Gözyaşının hakim olduğu köyde jandarma tarafından alınan güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Töre cinayeti olarak görülen olayda hayatlarını kaybeden iki kardeşin amcaları Halil İbrahim Katırcı, yapılan saldırının hiçbir vicdana sığmayacağını belirterek, "Bizim İstanbul'da tekstil atölyemiz var. Bu kız burada çalışıyor. Bu kızı isteği dışında nişanlamışlar. Bizim çocuğumuzla da tanışıp birbirini sevmişler. Kız beşik kertmesi olan sözlüsünün askerliğinin bitmesine 20 gün kala 'İlle de beni kaçıracaksın' diyerek mecbur kıldı. Kızımız 'O benim ağabeyimdir, ben onunla evlenemem' dedi. Biz o aile ile görüştük. Dediler ki zamana bırakın. Zaman her şeyin ilacıdır. Bizde bu sözlerine güvendik, inandık ona göre hareket ettik. Ben yine de yeğenlerimden tedbirli olmalarını istedim. Ancak yeğenlerim çok temiz kalpliydi. Biz artık akraba olduk. Öyle şey yaparlar mı dediler. Kalplerinin iyiliği ile kendilerini kurban ettiler" dedi.

Reklam
Reklam

Cenaze namazına, cinayeti işleyen ailenin kızları Fidan Katırcı'yı kaçırarak evlenen ölen kardeşlerin en küçük kardeşi Kemal Katırcı'nın güvenlik gerekçesiyle katılamadığı öğrenildi.

Kemal Katırcı yaklaşık 1 yıl önce Fidan Katırcı ile kaçarak evlenmişti. Çift Rize'de gerçekleşen düğün töreni ile hayatlarını birleştirmişti. Fidan Katırcı'nın evlenmeden önce beşik kertmesi olan amcasının oğlu ile isteği dışında evlendirilmeye zorlandığı iddia edildi.