Sanko Anasınıfları Küçük Mucitler Yetiştiriyor

Özel Sanko Anasınıflarında öğrenciler Bilim İcat Laboratuarı’nda, ışığın nasıl oluştuğunu, buzun neden eridiğini, yağmurun niçin...

Özel Sanko Anasınıflarında öğrenciler Bilim İcat Laboratuarı’nda, ışığın nasıl oluştuğunu, buzun neden eridiğini, yağmurun niçin ve nasıl yağdığını deneyler yaparak öğreniyor.

Mikropları ellerinden örnekler alarak inceleyen öğrenciler, neden sonuç ilişkisini kurarak daha kolay kavrayabiliyor. Özel Sanko İlkokulu Anasınıflarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Hatice Adıyaman, öğrencilerin doğayı ve doğanın işleyiş kurallarını daha yakından tanımaları için dünyanın güneş etrafında nasıl döndüğünü maketlerle gösterdiklerini belirtti. Öğrencilerle birlikte bitkileri tanıyarak birbirleriyle benzerlik ve farklılıklarını da incelediklerini anlatan Adıyaman, “Yağmurun nasıl yağdığını, karların yere düştüğünde neden eridiğini neden sonuç ilişkisi çerçevesinde uygulayarak, görerek ve tartışarak anlamalarını sağlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerini araştırma yaparak öğrenmeye teşvik ettiklerinin altını çizen Adıyaman, bilime meraklı çocuklara rehberlik ederek yaratıcı düşüncenin temellerini attıklarını kaydetti. Küçük yaş ve hazırlık gruplarında oyunun öğrenmede çok etkili olduğunu belirten Adıyaman, eğlenceli bir ortam yaratarak yapılan deneylerle “yaparak yaşayarak” öğrenilen bilginin kalıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: