Sanko, İslahiye'ye İmam Hatip Lisesi Yaptırıyor

Sanko Holding, Gaziantep’in İslahiye ilçesine 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptıracak. Sanko’nun kurucusunun adına...

Sanko Holding, Gaziantep’in İslahiye ilçesine 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptıracak. Sanko’nun kurucusunun adına inşa ettirilecek 'Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapımına ilişkin protokol, Gaziantep İl Özel İdaresi Encümen Salonu’nda imzalandı.

Törene; Vali Erdal Ata, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Ata, yaptığı konuşmada, Sanko ve Konukoğlu ailesinin, sanayi yatırımlarının yanı sıra eğitim alanında da Gaziantep’e çok önemli katkı sağladığını söyledi. Ata, 'Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyası kapsamında, 49'uncu protokolü imzaladıklarını belirterek, Sanko ve Konukoğlu ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Gaziantep'in en önemli sorununun eğitim olduğunu dile getiren Ata, "Bu sorunun çözümü için büyük çaba gösteriyoruz. Son 1,5 yıllık dönemde bin 800 derslik yaptık, hizmete açtık. 2 bin 361 derslik inşaatımız ise devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 2014 yılında hedefimiz 3 bin derslik yaptırmak." dedi.

"HAYIR İŞLERİMİZİ HİÇ AKSATMADIK AMA VARLIĞIMIZ EKSİLMEDİ, ARTTI"

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da şimdiye kadar 2’si fakülte binası olmak üzere, 18 okul yaptırdıklarını bildirdi. Konukoğlu, “İslahiye Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 24 derslikli olarak inşa edilecek. Eğitim yatırımlarının yanı sıra şimdiye kadar 9 cami yaptırdık, 10. cami inşa halinde. Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii’ni de üstleneceğiz. Bugüne kadar hayır işlerimizi hiç aksatmadık ama varlığımız hiç eksilmedi, aksine arttı. Eğitime katkımız ve hayır işlerimiz devam edecek. Bizden sonraki nesil de aynı şevkle sürdürecektir. Gayemiz; paylaşmak, sosyal hayata katkıda bulunmak. Zaten dedemin ve babamın, hayır hasenat yapmamız yönünde vasiyetleri var. İnşallah bizden sonraki nesillere ve torunlara da aynı şeyi biz vasiyet ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz