Sanko Makina Somali’de

Türk Kızılayı’nın Somali'ye göndereceği 77 iş makinası içinde, Sanko Makina tarafından satışı ve üretimi yapılan...

Türk Kızılayı’nın Somali'ye göndereceği 77 iş makinası içinde, Sanko Makina tarafından satışı ve üretimi yapılan Doosan ve MST marka iş makineleri ve yine Doosan marka forkliftler de bulunuyor.

Proje kapsamında kullanılacak olan iş makineleri Somali’nin başkenti Mogadişu’nun yeniden inşasında kullanılacak. İş makinelerinin yanı sıra Somali’ye yiyecek yardımı da yapılacak. Buna göre Türk Kızılayı önderliğinde bugün Mersin limanından Somali’ye 77 adet iş makinesi ve yiyecek gönderildi. Yaklaşık bir yıldır insani yardım operasyonlarının devam ettiği Somali’de kalıcı konutların oluşturulması ve başkentin yeniden inşası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de teknik desteğiyle ortaya çıkan projelerin hayata geçmesi için, iş makinelerine ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Sanko Makina tarafından satışı ve üretimi yapılan 16 adet yerli ve yabancı üretim iş makinesi ve forklift, yedek parça ve aksamları ile birlikte Somali’ye gönderildi. Bu çerçevede Mersin limanında düzenlenen törende; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın yanı sıra, Sanko Makina adına Bölge Müdürü Mehmet Zahid Camurdan, Kamu Satışları Müdürü Hakan Saral ve İş Geliştirme Müdürü Raşit Özgül hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: