Sanko öğrencileri, AB projesi için Polonya’da

Gaziantep Özel Sanko Anadolu Lisesi öğrencileri, “Hepimiz Farklı, Hepimiz Eşitiz” (All Different, All Equal) temalı...

Gaziantep Özel Sanko Anadolu Lisesi öğrencileri, “Hepimiz Farklı, Hepimiz Eşitiz” (All Different, All Equal) temalı Avrupa Birliği Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Polonya’nın Nidzica şehrine gitti.
Türkiye, Polonya ve Slovakya’dan üç okulun katılımıyla gerçekleştirilen Gençlik Değişimleri projesinde her okuldan 10 öğrenci ve rehber öğretmenleri yer aldı. Farklı ülkelerden gelen gençlerin bir araya gelmesi ve birbirlerinin kültürlerini öğrenmelerini sağlamak amacı taşıyan proje kapsamında öğrenciler, ülkelerinin geleneksel dans, müzik, enstrüman ve yemek kültürünü paylaşarak farklı yaşayışlara tanıklık edecek.
13 Şubat’a kadar devam edecek çalışmalarda Türkiye’yi temsil eden Özel Sanko Anadolu Lisesi öğrencilerinden bir grup, Gaziantep, İstanbul ve genel olarak Türkiye’deki tarihi ve turistik yerleri anlattı, yerel dansları öğretti. Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, gençlerin dayanışma ve hoşgörü duygularının gelişmesini sağlamasında önemli bir işlevi olan kültürler arası paylaşımların, onların vizyon gelişimlerine de katkı sağladığını söyledi. Köylüoğlu, “Aynı zamanda öğrencilerimiz, İngilizce yapılan sunum ve konuşmalarda okulda öğrendikleri İngilizceyi profesyonel kullanma pratiği edinmektedirler.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz