Sanko Sanat Galerisi’nde ‘’heykel- Resim’’ Sergisi Açıldı

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, geleceğe damga vurmak isteyen ülkelerin ekonomik büyümelerinin yanı sıra, sanata ve...

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, geleceğe damga vurmak isteyen ülkelerin ekonomik büyümelerinin yanı sıra, sanata ve sanatçıya önem vermesi, zengin sanat galerileri olması gerektiğini belirtti.

Sanatçı Selahattin Gökoğlan’ın 38 resim ve 22 ahşap heykelden oluşan sergisi, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar ve sanatseverlerin katılımıyla Sanko Sanat Galerisi’nde açıldı. Sanatın büyülü dünyası olduğunu dile getiren Kaymakam Turan, bir ülkenin zenginliğinin kişi başı gelirle ilişkili oluğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: “Ama geleceğe damga vurmak isteyen ülkeler ekonomik büyüklüğünün yanında sanata verdikleri önem, sanat çının çokluğuyla, sanat eserleriyle, sanat galerileriyle zengin olmalıdır. Çünkü sanatı iltifat eden zaten zengindir. O yüzden sanatı ve sanatçıları önemsiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep’te sergi açmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren sanatçı Selahattin Gökoğlan ise, önce heykeller çalıştığını, resimlerini de genellikle heykellerden yola çıkarak yaptığını kaydetti. Önce çeşitli ağaç kökleri, sonra kök-gövde ile kütlesel heykel çalışmaları yaptığını anlatan Gökoğlan, ‘’Oyma işi ustalık işidir. Sanatta ilk aranması gereken şey üretim aşamasından önce fikri yorumlayabilmektir. Fikir ve yorum girmişse o eser kalıcıdır. Eserlerimde önce yorum gücüyle değerlendiriyorum” diye konuştu.

Çalışmalarını severek sürdürdüğünü ifade eden Gökoğlan, “Elimden geldiğince ürettiklerimi sizinle paylaşmak için Gaziantep’e geldim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar, sanatçıya Sanko Sanat Galerisi’nin teşekkür plaketini sundu. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da sanatçıya, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: