Şanlıurfa Abidiye Kavşağı'ndaki Çalışmalar Devam Ediyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile 20 Nisan’da temeli atılan Şanlıurfa Abidiye Park kavşağı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tarihi İpekyol üzerinde bulunan kavşağın batı tarafının büyük bir kısmı tamamlandı. Doğu tarafından bir iki gün içerisinde kazılmaya başlanacak olan yol çalışmaları beklenenden daha hızlı bir şekilde ilerlediği belirtiliyor. 1012 yılı aralık ayında bitirilmesi taahhüt edilen proje, Bakan Binali Yıldırım’ın pazarlık çalışmaları sonucunda ekim ayında bitirilmesi sözü alınmıştı. Yüklenici firma yetkilileri aksaklıkların çıkmaması durumunda projeyi daha erken tamamlayacaklarını müjdeledi. Şehrin trafik yükünü taşıyan kavşak çalışmaları sürerken trafiğin aksamaması için kavşak içerisinden verilen gidiş- geliş olmak üzere iki şeritten sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında merkez ilköğretim okulunun da yıkılacağı belirtilirken Toplama merkezinden Gençlik spor il müdürlüğü güzergahında açılan yolun İpek yola bağlanacağı kaydedildi.

Miraç Yol Altyapı Üst yapı inşaat Sanayi Limited şirketi ve Nejdet Şelli Ortaklığı ile çalışmaları süren proje çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yapımcı firma yetkilisi Nejdet Şelli, halka daha rahat bir ulaşım sağlamak için gece gündür çalışma yürüttüğünü aktardı.

18 milyon liraya ihale edilen proje, seçim öncesi hükümet tarafından taahhüt edilen 400 proje arasında yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: