Şanlıurfa adliyesi önünde testereli, silahlı kavga: 16 gözaltı

Şanlıurfalı akraba iki aile arasında devam eden bir duruşmanın akabinde adliye önünde çatışma çıktı. Çatışmada...

Şanlıurfalı akraba iki aile arasında devam eden bir duruşmanın akabinde adliye önünde çatışma çıktı. Çatışmada aile üyeleri yaralandı. Olayda kullanılan otomatik pompalı tüfek, testere, balta, jop ve çok sayıda kesici alete el konuldu.
Şanlıurfa Adliyesi'nde saat 11.00 civarında akraba olan Aslan ve Gezer ailesi arasında 'kız isteme ve başlık parası' meselesi yüzünden 6 aydır oluşan husumet dün akşam kavgaya dönüştü. İki aile arasında dün akşam meydana gelen kavgada T.G. bıçakla vurularak yaralandı.
Dünkü olay ile ilgili gözaltına alınanlar bugün mahkemeye çıkarıldı. Olay ile ilgili görülen davanın ardından taraflar arasında çatışma çıktı. Kısa sürede büyüyen çatışmaya polis havaya ateş açarak müdahale etti. Polis ile karşı karşıya gelen taraflar mahalle arasına dağıldı. Olay yerine gelen çok sayıda polis, adliye çevresini ablukaya aldı.
Adliye yakınından geçen araçları tek tek durduran polis kimlik kontrolü yaparak, olaya karışan kişileri gözaltına aldı. Zanlıların araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramalarda 4 pompalı tüfek, çok sayıda bıçak, balta, testere, sopa ve demir çubuk ele geçirildi. Gözaltına alınan toplam 16 kişi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Adliye çevresinde önlemlerini artıran polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz