Şanlıurfa Atlı Cirit Oyunlarına Ev Sahipliği Yaptı

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da düzenlenen atlı cirit oyunları sona erdi.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da düzenlenen atlı cirit oyunları sona erdi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce (GSİM) Yeni Hal Pazarı civarında oluşturulan sahada 3 gün devam eden oyunlar sonucunda Uşak 1 Eylül Atlı Cirit Takımı birinci oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Asya ve Anadolu'da yüz yıllardır oynanan oyuna ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfalıların organizasyona ilgi gösterdiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Kentimizde ulusal birçok müsabakanın yapılabilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda son olarak atlı cirit oyunlarına ev sahipliği yaptık. 3 gün boyunca devam eden müsabakalarda, yaklaşık 100 sporcu ve 40 atın katılımıyla gerçekleşti. Oyunlarda, Uşak 1 Eylül Atlı Cirit Takımı birinci oldu. Bu tür organizasyonların sayısını yeni spor salonumuzun yapılmasıyla daha da artıracağız. Yaklaşık 5 ay sonra tamamlanacak salonumuzla birlikte sportif anlamda aktivite sayımızı artıracağız. Dolayısıyla bu tür organizasyonlarla da şehrimizin bütçesine daha fazla ekonomik katkı sağlamayı planlıyoruz."

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: