Şanlıurfa Barosu depremzedeler için kampanya başlattı

Şanlıurfa Barosu Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğünde ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği deprem ile ilgili...

Şanlıurfa Barosu Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğünde ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği deprem ile ilgili yardım kampanyası başlattı. İlk etapta deprem bölgesine 400 battaniye gönderen Şanlıurfa Barosu, bireysel yardımların devam edeceğini duyurdu. Ayrıca bazı medya organlarının 'ırkçı' yaklaşımlarını eleştiren baro, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RÜTÜK)'nu göreve çağırdı.
Şanlıurfa Barosu, Van'da meydana gelen ve 350'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiği, bin 300'ü aşkın kişinin de yaralandığı deprem sonrası ülkenin her tarafından bölgeye yardım yağmaya başladı. Yardım amaçlı binlerce sağlık ve kurtarma ekibinin gönderildiği bölge için nakdi ve ayni yardımlar da sürüyor. Şanlıurfa'da da birçok sivil toplum kuruluşunun başlattığı yardım kampanyalarına bir yenisini ekleyen Şanlıurfa Barosu, bölgeye gönderilmek üzere 400 battaniye aldığını bildirdi.
Barodan yapılan yazılı açıklamada, 'insan haklarını savunmak ve korumak' ilkesi ışığında, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını tehlikeye düşüren deprem sonrasındaki afet ortamına, kayıtsız kalmamak için acil yardım kararı alındığı belirtildi.
Açıklamada, "7.2 büyüklüğündeki Van’daki depremden evlerimize akan dramatik görüntü ve haberler, Şanlıurfa Barosu'nu derinden sarsmıştır. Bu felaket karşısında duyduğumuz sosyal sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz." denildi.
Sosyal sorumluluk kapsamında yürütülen faaliyetler çerçevesinde önceki günlerde Somali'ye gönderilmek üzere 12 bin liralık yardım yapıldığının hatırlatıldığı açıklamada, "Uşak’ta üretim yapan bir fabrikayla temasa geçilerek 400 adet battaniye satın alınmıştır. Temin edilen bu battaniyeler kargoya verilerek Van’a gönderildi. Baromuz ayrıca kendi içinde avukatların katılacağı bir bireysel yardım kampanyası da başlatmıştır. Kampanya sonucu toplanacak yardımlar depremzedelere ayrıca ulaştırılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

YAYIN KURULUŞLARINA SORUMLU YAYINCILIK ÇAĞRISI
Şanlıurfa Barosu açıklamasında yayın kuruluşlarını da sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.
"Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlarla herkesin seferber olduğu böyle bir dönemde, iki talihsiz olayı yaşamanın verdiği acıyı dile getirmek zorunda kalmaktan da ayrıca üzüntü duyuyoruz." denilen açıklamada bir haber spikerinin yorumunun ayrımcılığı çağrıştırdığı kaydedildi.
Başka bir sunucunun 'ard-niyetçi' sözleri hatırlatılan açıklamada, "Bölge insanına 'haddini bildirmeye' vardıracak kadar ırkçılık kokan ve seviyeyi oldukça düşüren Müge Anlı adlı sunucunun deprem sonrası gelen 'ard-niyetçi' sözleri, adeta ikinci deprem etkisi yaratarak, en az yaşanan deprem kadar vicdan sahibi kamuoyunu derinden etkilemiştir. Basın meslek ilkeleri, insan hakları ve ahlaki açıdan sorunlu olan bu sözlerden dolayı her iki sunucuyu kınıyoruz. Oldukça hassas olunması gereken insani değerler konusunda RTÜK, Basın Konseyi ve yayıncı kuruluşları bu yayınlarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."
Herkesi yardım yapma konusunda daha duyarlı olmaya davet eden Şanlıurfa Barosu, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara ise acil şifalar diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz