Şanlıurfa Belediyesi sinek ve fare avına çıktı

Şanlıurfa Belediyesi havaların ısınması ile çok sayıda personel ve araçla sinek ve fare avına çıktı....

Şanlıurfa Belediyesi havaların ısınması ile çok sayıda personel ve araçla sinek ve fare avına çıktı. 55 personelle zararlı hayvanlara karşı kapsamlı mücadele başlatan belediye, kentte hayvancılığın yapıldığı 11 mahallede şark çıbanına karşı da mücadele ediyor.

Havaların ısınmasıyla Şanlıurfa’da sivrisinek, karasinek ve tatarcık sineği ile mücadeleye başlandı. Mağara önlerine hayvan gübrelerinin gelişi güzel bırakılması ile oluşan ve insan sağlığı için ciddi tehlikeler oluşturan sivrisinek, karasinek ve tatarcık sineği ile mücadele sırt pompası, holder yetersiz kalınca arazözlerle ilaçlama yapılıyor. Yürütülen sinekle mücadelenin Şanlıurfa’nın kaderi olan şark çıbanın da kökünü kazıyacağı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğüne bağlı 55 personelin 41’i sırt pompası ve holderle sinekle mücadelesini sürdürürken, 5 arazözle de hayvancılığın yapıldığı mağara önlerindeki gübrelik alanlar ilaçlanıyor. Sinekle mücadele Dedeosman, Topdağı, Ekber mahallelerinde 400 civarında mağarada yürütülüyor. Belediye mağaralar bölgesinde 278 kamyon gübreyi katı atık depolama bölgesine taşıdı.

11 mahallede yoğunluklu olarak hayvancılığın yapıldığını belirten Şanlıurfa Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, larvaları bertaraf etmek için kireçleme yaptıklarını söyledi. Bu yıl ilk defa hayvancılığın yapıldığı bölgede gübrelerini topladıkları vatandaşlara tezeklerine karşılık 2 ton kömür dağıttıklarını ifade eden Palalıoğlu, sinekle mücadelede önemli bir başarı sağladıklarını, şark çıbanı vakalarında da büyük bir düşüş yaşandığını dile getirdi.

RÖGAR KAPAKLARINA FARE TUZAKLARI KURULDU

Sinekle mücadeleyi şehrin dört bir tarafında bulunan rögar kapakları altında da sürdürdüklerini hatırlatan Palalıoğlu, 8 bin civarında rögar kapağı altına 36 kişilik personelle lağım farelerine tuzaklar kurduklarını söyledi. Rögar kapakları altına jelli pastalarla tuzak kurarak fareleri yok ettiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Palalıoğlu, sinekle mücadelenin de yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Palalıoğlu şöyle konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yani sırt pompası veyahut holder fayda etmiyor. Artık sonuç çözüm olarak bu sene arazözle mücadeleye başladık. Arazözle bölgede ilaçlama yapıyoruz. O gübrelik alanlarda hatta öyle alanlar var ki bir arazöz dahi yetmiyor. 4 arazözle 5 arazözle bir gübrelik alanı sadece ilaçlıyoruz ve yıllık bizim ilaç tüketimimiz ortalama 20 bin litre.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz