Şanlıurfa Belediyesinden Suriyelilere Yardım Eli

Şanlıurfa Belediye Encümeni, iç karışıklığın yaşandığı Suriye’den göç edemeyen mülteci kamplarında barınmayan, evleri ve işyerleri...

Şanlıurfa Belediye Encümeni, iç karışıklığın yaşandığı Suriye’den göç edemeyen mülteci kamplarında barınmayan, evleri ve işyerleri yıkılmış sınır bölgelerimizde göçebe hayatı yaşayan Suriyelilere yardım eli uzatıyor.

İlaç, gıda, giyim gibi insanı yardım malzemelerinden oluşan yardımların toplanması amacıyla iki hafta önce Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ve Belediye Meclis Üyesi M.Adil Saraç başkanlığında oluşturulan komisyonda, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Mert, Neşet Uçkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ve diğer belediye birim amirleri yer alıyor.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Belediye Encümeni’nin başlattığı bu anlamlı kampanyaya teşekkür etmek amacıyla Şanlıurfa’ya gelen ve Belediye Encümen üyelerini ziyaret eden Suriye Ulusal Konseyi Üyesi, öte yandan Suriye Birlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hamitoğlu, Urfalı kardeşlerine desteklerinden dolayı şükranlarını sundu.

Suriyelilerle Türk halkının geçmişten bu yana kardeş bir şekilde yaşam sürdürdüğünü anlatan Hamitoğlu, Şanlıurfa Belediyesi’nin ve Encümen üyelerinin başlattıkları bu kampanyayı oldukça önemli bulduklarını söyledi.

Kampanya hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ise şöyle konuştu: “Şanlıurfa Belediye Encümeni olarak iki hafta önce kurduğumuz komisyonumuz, Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar yüzünden mülteci durumuna düşmüş yardıma muhtaç insanlara gerekli insani yardımı yapabilmek, onlara destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda komisyonumuz gerek ilaç, gerek gıda gibi temel ihtiyaçları İlaç Bankası ve Gıda Bankası aracılığıyla toplayarak onlara ulaştırma yolunda gayret sarfetmektedir. Ben buradan Şanlıurfa halkına seslenmek istiyorum. Duyarlı halkımız isterlerse İlaç Bankası ve Gıda Bankası aracılığıyla bu yardım kampanyasına destek olabilirler.”

Reklam
Reklam

Suriyeli kardeşlerimizi kış aylarında daha zor şartların beklediğini ifade eden Güllüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilindiği üzere kış aylarındayız. Soğukla birlikte savaşın yaşandığı bölgelerde yaşam şartları daha da zorlaşacak ve bu yardım malzemelerine daha çok ihtiyaç duyulacak. Bu yüzden Şanlıurfa Belediyesi aracılığıyla bu yardım kampanyasını önemsiyoruz. Halkımızın bu konuda bize destek olacaklarına inanıyoruz”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: