Şanlıurfa Belediyesi'nden "yöresel Ev Yemekleri" Kursu

Şanlıurfa Belediyesi, yöresel Urfa mutfağına özgü ev yemeklerinin unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla, bayanlara...

Şanlıurfa Belediyesi, yöresel Urfa mutfağına özgü ev yemeklerinin unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla, bayanlara yönelik "Yöresel Ev Yemekleri" kursunun ikincisini, Aralık ayında açıyor.

Daha önce açılan kursa bayanların yoğun ilgi göstermesinin ardından, ikinci “Yöresel Ev Yemekleri” kursu için müracaatlar alınmaya başlandı. Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mutfak Müzesi'nde 15-50 yaş arası en az ilkokul mezunu bayanlara yönelik ücretsiz olarak verilecek olan kursa katılmak isteyenlerin, müracaatlarını Belediye Başkanlığı 5. kattaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne şahsen yapabileceği belirtildi. Haftada 2 gün 3’er saat şeklinde 10’ar kişilik gruplara yönelik başlatılacak kursta, ev hanımlarına hafta içi, çalışan bayanlara ise hafta sonu kurs verilecek.

Reklam
Reklam

Geleneksel Mutfak Müzesi'nde konu hakkında bir açıklama yapan Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, kurs hakkında bilgi verdi. Bu kurslara bayanların katılımını beklediklerini söyleyen Yücetepe, "Kentin geleneksel mutfak kültürünü dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmayı amaçlayan Urfa Mutfak Müzesi'nde, geçmişten günümüze ulaşan eski mutfak malzemeleri sergileniyor. Urfa mutfak kültürünün önemli örnekleri olan objelerin Urfa yöresine özgü kıyafetler giymiş mankenler yardımıyla canlandırıldığı Geleneksel Mutfak Müzesi'ni, başta Urfalılar olmak üzere herkesin gelip ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: