Şanlıurfa Belediyesinin ağaçlandırma çalışmaları -Belediye Başkanı Fakıbaba: "İmarda ne kadar yeşil alan varsa yıl sonuna kadar tamamını değerlendireceğiz"

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesi, park ve bahçelerde ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesi, park ve bahçelerde ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, bir yandan önceden planlanan parkların yapımını sürdürürken diğer yandan birkaç hafta içerisinde ana arterlere yaklaşık yarım milyon çiçek dikti.

Şanlıurfa - Gaziantep Otoban bağlantı yolu ile GAP Havaalanı arasındaki yolu ağaçlandıran ekipler ayrıca Mardin ve Gaziantep güzergahında da ağaçlandırma çalışması yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, imarda ne kadar yeşil alan varsa yıl sonuna kadar tamamının değerlendirileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa'nın, "dünyanın en eski şehri" olarak nitelendiren Fakıbaba, kentin modern bir görünüme kavuşması için ekip halinde büyük bir çaba harcadıklarını belirtti.

Ulubatlı Mahallesi'nde yapımı devam eden Turgut Özal Parkı'nı en kısa sürede tamamlamayı planladıklarını, ayrıca 15 gün içerisinde Haleplibahçe Parkı'nın yapımına başlanacağını aktaran Fakıbaba, açıklamasında şunları kaydetti:

"Haleplibahçe Parkı'nın yapılacağı alan tam 140 dönüm. Buradaki çalışmalarla birlikte aynı bölgede yer alan Kızılkoyun Parkı'nın yapımına başlayacağız. Bu arada GAP Havaalanına kadar olan bölümü ağaçlandırdık. Daha güzel bir Urfa için çalışıyoruz. İmarda ne kadar yeşil alan varsa yıl sonuna kadar tamamını değerlendireceğiz. Daha çok çalışarak hedefimize, vizyonumuza ulaşacağız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: