Şanlıurfa Berlin Fuarında

Şanlıurfa, ikinci kez dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen ITB Berlin 2013 Turizm Fuarı'na...

Şanlıurfa, ikinci kez dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen ITB Berlin 2013 Turizm Fuarı'na katıldı.

Ortak Aklı yakalayan Şanlıurfa, ITB Berlin 2013 Turizm Fuarı'da da ortak stant açtı. Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, GAP İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, ŞURKAV ve Ticaret Sanayi Odası’nın katılımı ve katkılarıyla ortak akıl ile hareket ederek, özel olarak oluşturulan Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Mozaik temalı stant yoğun ilgi gördü. Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Emin Önen ve Abdulkerim Gök’ün de hazır bulunduğu fuarda Urfa Stant’ını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik de ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nemci Karadağ ile Şanlıurfa İl Özel İdaresi Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu’nun da hazır bulunduğu fuarın Şanlıurfa turizmine çok büyük katkısının olduğunu söyleyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç “Her yıl Şanlıurfa’yı bir milyonun üzerinde turist ziyaret ediyor. Öyle zannediyorum ki Bu fuarda açtığımız stant ve tanıtımla birlikte Almanya’dan Urfa’ya gelen turist sayısı da iki katına çıkacaktır” dedi.

Fuardaki standında Göbeklitepe'yi tanıtan Türkçe, İngilizce ve Almanca katalog, broşür ve VCD ve DVD'ler dağıtılacağını kaydeden Vali Celalettin Güvenç, İngilizce ve Almanca hazırlanan Urfa tanıtım filmlerinin gösteriminin yapıldığını söyledi. Vali Güvenç, Berlin 2013 Turizm Fuarı 170 bin ziyaretçi ve yaklaşık 11 bin katılımcı ile Dünyanın en büyük ve en eski turizm fuarından biri olduğunun altını çizdi. Şanlıurfa’da kurumlar arasında yakalanan uyumun ve ortak aklın artık fuarlarda oluşturulan stantlara da yansıdığını dile getiren Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın turizm de hak ettiği yere geleceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: