Şanlıurfa camilerinde depremzedeler için 600 bin lira yardım toplandı

Van'da meydana gelen depremin ardından tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa'dan da Van'a yardım yağdı. Şanlıurfa...

Van'da meydana gelen depremin ardından tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa'dan da Van'a yardım yağdı. Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu camilerde depremzedeler için yaklaşık 600 bin liranın toplandığını açıkladı.
Şanlıurfa Müftülüğü tarafından her ay düzenlenen din görevlileri toplantısına bu ay Vali Celalettin Güvenç'de katıldı. Toplantıya Güvenç başkanlık yaptı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu tarafından gündem maddeleri okundu. Tahiroğlu Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla Şanlıurfa kent merkezinde 600 bin liraya yakın para toplandığını belirtti.
Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç' de ülkenin son zamanlarda sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek sıkıntıların aşılması için birliktelik çağrısında bulundu. Sıkıntıların son bulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydeden Güvenç, din adamlarına bu anlamda büyük görevler düştüğünü söyledi. Din adamlarının da kendisini geliştirmesi gerektiğini de ifade eden Vali Güvenç, din adamlarının cehaletin aşılması için çocukların okula gönderilmesi konusunda daha fazla fedakarlık yapmalarını istedi. Toplantı din görevlilerinin sorun ve görüşlerini aktarmalarıyla sona erdi.
İl Özel İdare toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa kent merkezi ve merkeze bağlı köylerde görev yapan din görevlileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz