Şanlıurfa Cezaevi'ndeki 70 Siyasi Tutuklu Ve Hükümlü Nakledildi

Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'nde bulunan 70 tutuklu ve hükümlü Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledildi....

Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'nde bulunan 70 tutuklu ve hükümlü Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledildi. Nakledilen tutuklular arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da bulunuyor.

16 Haziran’da Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 13 kişinin ölümü ile başlayan isyanlara her geçen gün yenisi eklendi. Siyasi mahkûmların kışkırtması ile yurdun dört bir yanına dağıldığı iddia edilen isyanları önlemek için siyasi mahkûm ve tutuklular başka cezaevlerine nakledilmeye başlandı. Olası provokasyonları önlemek için Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan mahkûmlar da başka illere nakledildi. Gece geç saatlerde başlayan nakiller, geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Reklam
Reklam

Bu arada gece gerçekleşen nakillere BDP’li tutuklu vekilden tepki geldi. Ayhan’ın danışmanlık bürosundan milletvekili İbrahim Ayhan adına 'ibrahim.ayhan@tbmm.gov.tr' e-mail adresinden basın kuruluşlarına yazılı açıklama gönderildi. Açıklamada yapılan nakillerin hukuksuz gerçekleştiği ileri sürüldü.

Parti yönetiminin gerekli girişimlerde bulunacağının yer verildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Gerek İbrahim Ayhan, gerekse de BDP yöneticilerinin Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşmelerde; kendi rızası dışında başka bir cezaevine sevkinin söz konusu olmayacağı beyan edilmiştir. Yapılan sevkin Adalet Bakanı bilgisi dışında gerçekleşmeyeceği göz önünde bulundurulduğunda verilen beyanın gereğinin yapılmamış olması manidardır. Bu hukuksuz uygulamaya karşı parti yöneticileri gerekli girişimde bulunacaklardır. Sessiz sedasız bir şekilde ailelerine dahi bilgi verilmeden 78 bin seçmenin oyunu alan milletvekiline dönük bu uygulama karşısında önce halka karşı yapılan bir saygısızlıktır. Adalet Bakanı başta olmak üzere yetkililerin bir an önce milletvekillerinin başka cezaevine nakline dönük kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapmaları gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: