Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Tutuklu Nakli

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nden KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da aralarında bulunduğu 70 tutuklu,

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nden KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da aralarında bulunduğu 70 tutuklu, Adana ve Bolu'daki cezaevlerine nakledildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gece saatlerinde aralarından milletvekili Ayhan'ın da bulunduğu 10 siyasi tutuklu Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'ne, 60 tutuklu ise Bolu F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

BDP Milletvekili Ayhan'ın vekili avukat Bekir Benek, söz konusu nakillerle ilgili Şanlıurfa Cezaevi idaresiyle görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Dün gece kendi iradesi dışında sayın vekilimizi, Adana Kürkçüler Cezaevi'ne götürmüşler. Siyasi mahkumların tamamına yakınını civar illerdeki değişik cezaevlerine sevk ettiklerini öğrendik."

Benek, söz konusu uygulamayı eleştirdi.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 16 Haziran 2012 tarihinde bir koğuşta çıkan yangında, 13 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Rauf Maltaş / Yasin Dikme

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: